10 Δεκ 2015

Ο Δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών με αφορμή την παραγγελία ποινικής δίωξης σε βάρος του για την κατασκευή νηπιαγωγείου

«Ο δήμος μας, υλοποιώντας το δημοτικό πρόγραμμα σχολικής στέγης, ενέταξε την κατασκευή ενός πολυθέσιου ολοήμερου νηπιαγωγείου στο ΕΣΠΑ. Η κατασκευή του έργου θα έδινε λύση στο οξύ πρόβλημα σχολικής στέγης των νηπιαγωγείων. 
»Η αδυναμία, όμως, της εργολήπτριας εταιρίας να ολοκληρώσει το έργο και η αμετακίνητη θέση της διοίκησης του δήμου να προασπίσει το δημόσιο και το δημοτικό συμφέρον οδήγησε στη νομιμότατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να κηρυχθεί έκπτωτος ο εργολάβος.
»Η διοίκηση του δήμου ήρθε αντιμέτωπη με το δίλημμα: να υποκύψει στις απαιτήσεις του εργολάβου και να σταματήσει το έργο ή να τον κηρύξει έκπτωτο με όλες τις νόμιμες διαδικασίες. 
»Η επιλογή ήταν μονόδρομος για μας. Αποφασίσαμε να προασπίσουμε με κάθε νόμιμο τρόπο το δημόσιο και δημοτικό συμφέρον. Για αυτήν μας την επιλογή οδηγούμαστε στη Δικαιοσύνη. 
»Δεν φοβόμαστε και δεν το βάζουμε κάτω. Θα αποδείξουμε πως μπροστά στο συμφέρον της κοινωνίας δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο κανένα εργολαβικό συμφέρον. 
Έχουμε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και είμαστε βέβαιοι πως θα βγούμε νικητές για ακόμη μια φορά. Εξάλλου, όταν έχεις μαζί σου το δίκαιο και την αλήθεια δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα».