25 Δεκ 2015

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ

Σήμερα πραγματικά δεν έχω λόγια για το πόσο ωραία περάσαμε! 
Ο δήμος Χαλανδρίου οργάνωσε με μεγάλη επιτυχία δραστηριότητες με ελεύθερη είσοδο για παιδιά.

Είχα διαβάσει για αυτές τις εκδηλώσεις εδώ αλλά πραγματικά δεν πίστευα ότι θα ήταν κάτι το φοβερό. Ξεκινήσαμε λοιπόν δειλά με προορισμό την πλατεία αλλά πολύ σύντομα το εορταστικό κλίμα μας συνεπήρε!


Δίπλα ακριβώς στην παιδική χαρά σε μια εξέδρα ένας κεφάτος καλλιτέχνης έκανε μεγάλες νερόφουσκες και τα μικρά παιδιά ζητωκραύγαζαν και έτρεχαν πάνω κάτω , αριστερά και δεξιά για να της σκάσουν. Πολύ σύντομα το παιχνίδι έγινε ακόμα πιο ενδιαφέρον αφού ο κύριος με τις φούσκες ανέβαζε στην αρχή μικρά παιδιά και τα έκλεινε κυριολεκτικά μέσα σε τεράστιες νερόφουσκες και αυτά φώναζαν και χαιρόντουσαν τόσο πολύ που πολύ σύντομα έφηβοι πήραν τη θέση τους και κάποιοι λίιιγο πιο μεγάλοι (δεν θα τους μαρτυρήσω!)


ναι! ανεβήκαμε πολλές φορές!!!

Μια πολύ γλυκειά κοπέλα είχε αναλάβει να βάφει τα παιδιά και να τα μεταμορφώνει σε Έλσα, δεντράκια, ταρανδάκια , spider man και άλλα


πότε περνάει η φάση spider man?


και μέσα σε μια τέντα τσίρκου μια αγιοβασιλίτσα έπαιζε με τα παιδιά με διάφορα παιχνίδια για ζογκλέρ!


Μετά από πολύ παιχνίδι και χαρά επιστρέψαμε στο σπίτι μας αλλά όχι για πολύ!! Και αυτό γιατί 4 το απόγευμα είχαμε ραντεβού στην Παιδική Βιβλιοθήκη Δ. Χαλανδρίου «Μίμης Βασιλόπουλος».


Φτάσαμε λοιπόν σε ένα μικρό σπιτάκι με αυλή που με το που ανοίξαμε την πόρτα νιώσαμε ότι είμαστε στο σπίτι μας. Μας καλοδέχτηκαν και αμέσως καθήσαμε στον πάγκο εργασίας!

Το Θέμα της ημέρας ήταν «Λαμπιόνι γιορτινό από χέρι παιδικό…» τα παιδιά έπρεπε να έχουν μαζί τους καμμένες λάμπες (και μόνο αυτό, όλα τα υπόλοιπα ήταν δωρεάν.


Χρώματα , κόλλες , πινέλα, μακαρόνια, χαρτιά, κουκουνάρια, σφουγγαράκια κ άλλα πολλά μας περίμεναν για να δημιουργήσουμε με χαρά και φαντασία χριστουγεννιάτικες κατασκευές.


Αρχικά όλοι οι μικροί καλλιτέχνες πρόσεχαν τα χέρια τους , τα ρούχα τους , το τραπέζι. Πολύ σύντομα όμως ξέχασαν τα τυπικά και άρχισε η διασκεδαστική εργασία. Βούτηξαν τα χέρια τους και οι κατασκευές τους όλο και ομόρφαιναν!


Για να καταλήξουν να γίνουν κάπως έτσι…


ο Άγιος μου Βασίλης

αλλά τόσο πολύ χαρούμενα και ενθουσιασμένα!

Τα καλά νέα (εκτός όλων των άλλων) είναι ότι έχουμε και αύριο ραντεβού! Και μάλιστα θα γραφτούμε και στη δανειστική βιβλιοθήκη!

Χαίρομαι με τέτοιες όμορφες εκδηλώσεις πάρα πολύ και για πολλούς λόγους! Η καθημερινότητα μας είναι ήδη πολύ σκληρή και μελαγχολική και τα παιδιά μας δεν φταίνε σε τίποτα σ αυτό! Ας τους γλυκάνουμε λοιπόν τις μέρες και ας τους δώσουμε όση περισσότερη μαγεία Χριστουγέννων μπορούμε!