1 Δεκ 2015

Δήμος Ηρακλείου Κρήτης: Απαλλαγή τροφείων στους παιδικούς σταθμούς

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ
 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                                                                  Ηράκλειο 30-11-2015


ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΡΟΦΕΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ 
ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Απόφαση - ανάσα για απαλλαγή από τα τροφεία στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς εκατοντάδων  οικογενειών του Ηρακλείου με μικρά παιδιά που αντιμετωπίζουν οικονομικάπροβλήματα έλαβε η Δημοτική Αρχή και ο Δημοτικός Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρός του κ.Γιώργος Βουρεξάκης.
Συγκεκριμένα και κατόπιν οδηγίας του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινού αποφασίστηκε απαλλαγή των τροφείων σε:
  •  Οικογένειες με 1 εώς 2 παιδιά και με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000€
  •  Οικογένειες με 3 παιδιά και άνω, με 67% ΑΜΕΑ  με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 10.000€
  • Αμέα με ποσοστό αναπηρίας από 67% και άνω
 φ1
«Οι Βρεφονηπιακοί – Παιδικοί Σταθμοί, του Δήμου μας  παρά τις αντίξοες συνθήκες, συνεχίζουν να στηρίζουν ενεργά τις οικογένειες, αφού η Δημοτική Αρχή φρόντισε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις και φέτος όχι μόνο για  την διατήρηση αλλά και την αύξηση του αριθμού των παιδιών που φιλοξενούνται στις δομές μας αλλά και των εργαζομένων» επεσήμανε σε δηλώσεις του ο κ. Βουρεξάκης.
Για το λόγο αυτό παρέθεσε σχετικά στοιχεία τα οποία δείχνουν την αύξηση των  παιδιών και κατ’ επέκταση των ωφελούμενων οικογενειών ενώ τόνισε ότι παρέχουν ποιοτικές παιδαγωγικές υπηρεσίες με γνώμονα πάντα την αγωγή, την φροντίδα, την ασφάλεια και την υγιεινή των βρεφών και νηπίων που φιλοξενούν.
Στόχος μας, υπογράμμισε  ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΜΦΑΗ είναι να μπορούμε και στο μέλλον, να στηρίζουμε στην πράξη την καθημερινότητα των εργαζόμενων οικογενειών
της πόλης μας αν και όπως είπε το 2016 θα είναι δύσκολη χρονιά καθώς υπάρχουν πληροφορίες για μείωση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ αφού πάνω στο πρόγραμμα αυτό στηρίζεται η λειτουργία των παιδικών σταθμών.
Ο Δήμος Ηρακλείου ,κατέληξε ,προετοιμάζει και άλλες δομές φιλοξενίας παιδιών αφού βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες ανέγερσης και άλλων βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών.
Από την πλευρά της η Αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΦΜΑΗ κ. Μαρία Κασσωτάκη αναφέρθηκε στην σπουδαία συνεισφορά του προσωπικού των παιδικών σταθμών καθώς  οι σύγχρονοι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Ηρακλείου αποτελούν χώρο αγωγής, φροντίδας και ασφαλούς διαμονής για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας ενώ παρέχουν ημερήσια υγιεινή διατροφή και φροντίδα, τηρώντας τους κανόνες υγιεινής.
Παράλληλα οι εκπαιδευτικοί που εργάζονται σε αυτούς βοηθούν τα παιδιά να αναπτυχθούν ολόπλευρα σωματικά, νοητικά,κοινωνικά και συναισθηματικά ,ευαισθητοποιούν τους γονείς πάνω σε θέματα σύγχρονης παιδαγωγικής και ψυχολογίας