20 Δεκ 2015

Δήμος Βόλου: Νέος δήμαρχος ο Θάνος Θεοδώρου

Το όνομά του ανακοινώθηκε πριν λίγα λεπτά στη συνεδρίαση της ομάδας πλειοψηφίας

Και το όνομα αυτού ...Θάνος Θεοδώρου. Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού θα είναι το πρόσωπο που θα αντικαταστήσει τον κ. Αχιλλέα Μπέο στη θέση του Δημάρχου Βόλου για όσο διάστημα διαρκέσει η αργία του. Ο κ. Μπέος ανακοίνωσε το μεσημέρι στη συνεδρίαση της ομάδας πλειοψηφίας το πρόσωπο που επέλεξε να τον αντικαταστήσει και που σε λίγη ώρα θα ψηφιστεί ως ο νέος Δήμαρχος από το δημοτικό συμβούλιο της πόλης.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μπέος έχει τεθεί σε αργία με απόφαση που υπέγραψε ο Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Περιφέρειας Θεσσαλίας μετά το αμετάκλητο παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών για την υπόθεση των στημένων του 2011. Η δίκη θα γίνει τον Απρίλιο του 2016.

Η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του κ. Μπέου στο ΣτΕ κατά της απόφασης που τον θέτει σε αργία, αναμένεται να εξεταστεί στη διάσκεψη του ανώτατου δικαστηρίου που θα γίνει είτε στο μεσοδιάστημα Χριστουγέννων –Πρωτοχρονιάς είτε μετά την είσοδο του νέου έτους.​

Στην ομιλία του στην ομάδα πλειοψηφίας ο κ. Αχιλλέας Μπέος προτείνοντας για δήμαρχο τον Θάνο Θεοδώρου, υπογράμμισε ότι πρόκειται για ένα νέο άνθρωπο που έχει το μέλλον μπροστά του και που μπορεί να προσφέρει στην πόλη. Επισήμανε επίσης ότι τιμά και αναγνωρίζει την προσφορά στελεχών που έχουν θητεύσει στην Αυτοδιοίκηση χρόνια όπως οι κ.κ. Τάσος Μπατζιάκας και Γ. Μουλάς, κατέληξε όμως όπως είπε στην επιλογή του Θάνου Θεοδώρου με τον οποίο όπως ανέφερε θα είναι σε στενή συνεργασία και καθημερινή επαφή για τη λειτουργία του Δήμου και την συνέχιση του έργου.

Επίσης στη συνεδρίαση της ομάδας πλειοψηφίας, ανακοινώθηκε ότι αντιδήμαρχος Τουρισμού στη θέση του κ. Θεοδώρου, ορίζεται ο Απόστολος Ζαρκάδας- Βεργής ενώ στη θέση του κ. Βεργή στην αντιπροεδρία του ΣΥΔΙΣΑ ο κ. Στέφανος Κάλλης. Επίσης αναπληρωτής δήμαρχος παραμένει ο Τάσος Μπατζιάκας.

Δήλωση Θάνου Θεοδώρου

"Με την παρούσα θα ήθελα να σας ανακοινώσω την κοινή απόφαση του Δημάρχου μας κυρίου Αχιλλέα Μπέου, εμού, καθώς και όλης της δημοτικής μας ομάδας, να είμαι εγώ το πρόσωπο που θα υποκαταστήσει προσωρινά το Δήμαρχο στην τυπική άσκηση των καθηκόντων του.

Η Δημοτική Αρχή, αλλά ιδιαίτερα εγώ ο ίδιος παραμένουμε πιστοί στις δεσμεύσεις μας, το πρόγραμμα που έχουμε εκπονήσει και εξαγγείλει και ειδικά στον τρόπο διοίκησης που επέλεξε ο Δήμαρχός μας Αχιλλέας Μπέος, τα θετικά αποτελέσματα του οποίου ήδη έχουν αντιληφθεί οι δημότες μας από τον πρώτο κιόλας χρόνο θητείας μας.

Είναι για εμένα αυτονόητο και θα πρέπει να είναι και σε εσάς, αλλά και στους δημότες μας ξεκάθαρο ότι ουδέν αλλάζει στην ουσιαστική διοίκηση του Δήμου μας, καθώς παραμένουμε η Δημοτική Αρχή που οι πολίτες επέλεξαν μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2019, υπό τις αποφάσεις και κατευθυντήριες γραμμές εκείνου που αναδείχθηκε ως Δήμαρχος.

Εννοείται ότι η συνεργασία αλλά και η συμβολή του Δημάρχου Αχιλλέα Μπέου θα είναι συνεχής και αδιάλειπτη, σε όλα τα μεγάλα θέματα της πόλης μας που παραμένουν ανοικτά αλλά και σε νέα που θα προκύψουν. Επομένως στην πράξη τίποτε δεν αλλάζει εφόσον ο Δήμαρχος θα εξακολουθήσει να είναι κινητήριος μοχλός.

Για όσους δε, τους διαφεύγει ο Δήμαρχος εκλέγεται μέσα από την πιο δημοκρατική διαδικασία αυτή των εκλογών, από τους πολίτες και όχι από τα συμβούλια. Άρα η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει την ολοκλήρωση του έργου της σύμφωνα με την εντολή που της έδωσε ο βολιώτικος λαός.

Η πρόταση του Δημάρχου και η ομόφωνη απόφαση της ομάδας μας με τιμούν ιδιαιτέρως και απόλυτη δέσμευσή μου είναι να ακολουθήσω πιστά τις αποφάσεις του Δημάρχου μας ως προς το πρόγραμμα και τη διοίκηση του Δήμου μας.

Σας καλώ λοιπόν και εσάς ως αντιπολίτευση, να αφήσετε τα κομματικά σας συμφέροντα και να συνεργαστείτε με τη Δημοτική Αρχή, ώστε να δημιουργήσουμε το Βόλο των ονείρων μας, το Βόλο που αγαπάμε, μακριά από κάθε είδους πολιτικές σκοπιμότητες."