2 Δεκ 2015

Δημόσιο: Παρατείνονται οι συμβάσεις στις υπηρεσίες καθαριότητας

Λύση στο θέμα της ανανέωσης των συμβάσεων για χιλιάδες εργαζόμενους στον τομέα της καθαριότητας στο στενό και ευρύτερο Δημόσιο Τομέα καθώς και στους ΟΤΑ, έδωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Χριστόφορος Βερναρδάκης, παρατείνοντας για έναν ακόμη χρόνο τις συμβάσεις εργασίας τους.

Ο αρμόδιος αναπληρωτής Υπουργός μετά από συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των εργαζομένων, προώθησε σχετική τροπολογία σε Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα των εργαζομένων στην καθαριότητα.

Συγκεκριμένα, με την τροπολογία, «παρατείνονται αυτοδικαίως μέχρι και την 31.12.2016 οι ισχύουσες ατομικές συμβάσεις καθώς και όσες ατομικές συμβάσεις έχουν λήξει μέχρι και 30 ημέρες πριν από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης».

Η τροπολογία αφορά τους εργαζόμενους που απασχολούνται «στην καθαριότητα των κτιρίων των δημοσίων υπηρεσιών, των ανεξάρτητων Αρχών, των Ν.Π.Δ.Δ., των Ν.Π.Ι.Δ. και των Ο.Τ.Α. καθώς και τις κάθε είδους υπηρεσίες καθαριότητας των Ο.Τ.Α.».

http://www.poli-politiki.gr/, 1/12/2015