17 Δεκ 2015

Κουρουμπλής: Τι θα αλλάξει στο Δημόσιο – Τέσσερα επίπεδα διοίκησης & διασύνδεση βάσεων δεδομένων

Το νέο μοντέλο του κράτους περιέγραψε που οραματίζεται περιέγραψε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής όπου συζητείται το νομοσχέδιο «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις», που περιέχει το «παράλληλο πρόγραμμα» του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής. «Προωθούμε ένα νέο μοντέλο διοίκησης σε τέσσερα επίπεδα. Επιτελικό κράτος, αποκεντρωμένη διοίκηση, τοπική αυτοδιοίκηση και διευρυμένη αντιπροσώπευση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουρουμπλής.

Ο υπουργός Εσωτερικών, προανήγγειλε επίσης την δημιουργία ενός νέου συστήματος ηλεκτρονικής διακυβέρνησης για την διασύνδεση των μεγαλύτερων βάσεων δεδομένων του Δημοσίου με τα δημοτολόγια και τα ληξιαρχεία με βάση τον ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ και ανέφερε ότι το 2016 οι περίπου 500.000 μαθητές των σχολείων θα μπορούν να εγγραφούν στα σχολεία με το νέο σύστημα.

Παράλληλα, ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι με το νομοσχέδιο, μεταξύ άλλων:

-Δίνεται το δικαίωμα στους δήμους να προσλαμβάνουν εργαζομένους που δικαιώνονται από τα δικαστήρια σε πρώτο βαθμό

-Να προχωρούν σε προσλήψεις στις υπηρεσίες καθαριότητας και άλλες ανταποδοτικές υπηρεσίες.

-Εξισώνονται οι τρίτεκνοι και πολύτεκνοι σε θέματα μοριοδότησης,

-Υπάρχει πρόνοια για τα ΑΜΕΑ που εργάζονται σε εταιρείες των ΟΤΑ να αναλαμβάνει τη φροντίδα τους ο Δήμος σε περίπτωση που κλείσει η επιχείρηση.

http://www.aftodioikisi.gr/, 17/12/2015