27 Δεκ 2015

Βιομηχανία μετατάξεων με το μεταναστευτικό

Η εξαίρεση του μεταναστευτικού από την αναγκαιότητα της σύμφωνης γνώμης του Δημάρχου έχει εξελιχθεί σε βιομηχανία μετατάξεων που αποδεκατίζει τους περιφερειακούς δήμους όπως αποκάλυψε διαμαρτυρία του δημάρχου της Λίμνης Πλαστήρα κ. Δ. Τσιαντή στο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ

Οπως περιέγραψε την κατάσταση ο Δήμαρχος κ Τσιαντής, ο Υφυπουργός κ. Γιάννης Μπαλάφας υπέγραψε μετάταξη της προϊστάμενης της οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου στο τμήμα μετανάστευσης Λάρισας. 
Η εν λόγω υπάλληλος διεκπεραιώνει ως μοναδική πτυχιούχος όλες τις οικονομικές υποθέσεις του Δήμου και η μετάταξή της αφήνει την οικονομική υπηρεσία ανενεργή
Ο κ. Τσαντής επεσήμανε ότι θίγεται η αυτοτέλεια των ΟΤΑ αλλά και το δημόσιο συμφέρον
Ομόφωνο ψήφισμα με το οποίο εκφράζουν την αντίθεσή τους έλαβαν τόσο το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου όσο και η ΠΕΔ Θεσσαλίας.

Η καταγγελία όμως αυτή του κ. Τσιαντή έφερε στο φως δεκάδες άλλων τέτοιων μαρτυριών από δημάρχους για παρόμοιες μετατάξεις προς τα τμήματα μεταναστών κεντρικών δήμων. Πολεοδομίες, τεχνικές υπηρεσίες και άλλες που απαιτούν πτυχιούχους και εξειδικευμένους εργαζόμενους και οι οποίες στους περιφερειακούς μικρούς δήμους είναι ήδη υποστελεχομένες, αδειάζουν με το νέο σύστημα και παρά τις έντονες διαμαρτυρίας των δημάρχων. 

Στην συζήτηση όμως του θέματος ο δήμαρχος Κατερίνης κ. Χιωνίδης πρόσθεσε και ένα ακόμη σημαντικό πρόβλημα καθώς όπως είπε οι δήμοι πληρώνουν όλους αυτούς τους ανθρώπους που έχουν μεταταγεί στη Βουλή και ζήτησε η ΚΕΔΕ να εκφράσει την διαμαρτυρία και γι αυτό το φαινόμενο.

Η ΚΕΔΕ ομόφωνα εξέφρασε την αντίθεσή της και την απαίτησή της να ανακληθεί η απόφαση μέχρι να βρεθεί αντικαταστάτης στο δήμο Λίμνης Πλαστήρα.

http://www.myota.gr/, 23/12/2015