8 Δεκ 2015

Τσίπρας: Δύο κατηγορίες υπαλλήλων θα έπρεπε να απολυθούν από το Δημόσιο αλλά… (βίντεο)

Τους αργόμισθους και όσους έχουν προσληφθεί με ρουσφετολογικά κριτήρια “έδειξε”, με αφορμή τις σχετικές προτάσεις Λεβέντη, ως εν δυνάμει υποψήφιους προ απόλυση από το Δημόσιο ο πρωθυπουργός κατά τη συνέντευξη του στην ΕΡΤ. Πρόσθεσε ωστόσο ότι αυτό είναι αδύνατο να γίνει γιατί δεν μπορούν να εντοπισθούν.

Αφορμή στάθηκε σχετική ερώτηση για το πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων για τον οποία αν και είπε ότι “τον εκτιμά γιατί έχει χιούμορ και κατάφερε αυτό που φάνταζε ακατόρθωτο μπήκε στη Βουλή», άσκησε κριτική στις εννέα προτάσεις του με επίκεντρο μάλιστα τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων που προτείνει ο Β. Λεβέντης: «Μου φέρε και προτάσεις μετά τις 20 Σεπτέμβρη, εννέα σημεία πολλά από τα οποία είναι ωραίες ιδέες αλλά ανεφάρμοστες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, θέτοντας το ερώτημα, για παράδειγμα, πώς θα εντοπίσουμε τους δημοσίους υπαλλήλους που λέει ο κ. Λεβέντης ότι πρέπει να απολυθούν.

“Όταν για παράδειγμα λέει: Οι αργόμισθοι να απολυθούν. Συμφωνούμε όλοι. Το ζήτημα είναι ποιος είναι αυτός και με ποιον τρόπο ποιος είναι και ποιος δεν είναι. Όταν λέει να απολυθούν όσοι έχουν προσληφθεί με ρουσφετολογικές πελατειακές σχέσεις, Συμφωνούμε όλοι. Άντε τώρα βρες εσύ τον τρόπο που θα κρίνεις αν ένας δημόσιος υπάλληλος προσελήφθει από το πράγματι κομματικό κράτος που είχαν στήσει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τα προηγούμενα χρόνια”.

Να σημειωθεί ότι στο σημείο έξι των προτάσεων ο πρόεδρος της ΕΚ είχε προτείνει: «Τον μέσω ειδικού σχεδίου εντοπισμό, με αναδρομή σε βάθος 10ετίας έρευνα, όλων των αργόμισθων του Δημοσίου, των ΔΕΚΟ, και την απόλυσή τους, ώστε και το Δημόσιο να καθαρίσει και να επιβραβευτούν οι ευσυνείδητοι δημόσιοι υπάλληλοι». Ενώ στο πρώτο σημείο προτείνει “την απόλυση από τη Βουλή υπαλλήλων που προσλήφθηκαν προκλητικά ως συγγενείς νυν και τέως βουλευτών”.

Δείτε την επίμαχη φράση του πρωθυπουργού στο 2΄54”


http://www.aftodioikisi.gr/, 8/12/2015