5 Δεκ 2015

Α.Δ.Ε.Δ.Υ.: Χαιρετισμός προς τους απεργούς της 3ης Δεκεμβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. χαιρετίζει τους εργαζόμενους, συνταξιούχους, ανέργους, νέους και νέες της χώρας μας, που με τη συμμετοχή τους στη Γενική Απεργία και στα απεργιακά συλλαλητήρια της 3ης Δεκεμβρίου 2015 απέδειξαν ότι δεν το βάζουν κάτω, παρά τη διάψευση των ελπίδων τους από τη συνθηκολόγηση της Κυβέρνησης με τους δανειστές, που οδηγεί στην εφαρμογή ενός νέου πιο σκληρού και αντικοινωνικού νεοφιλελεύθερου προγράμματος.
Οι απεργοί και διαδηλωτές της 3ης Δεκεμβρίου 2015, έστειλαν ένα ακόμη ισχυρό μήνυμα αντίθεσης στη συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. – ΑΝ.ΕΛ., που ετοιμάζεται να ψηφίσει έναν αντιλαϊκό προϋπολογισμό, που προβλέπει νέα φοροκαταιγίδα με αύξηση των πάσης φύσεως έμμεσων φόρων, σε βάρος των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και παράλληλα, τη μείωση των δαπανών για Παιδεία, Υγεία, Ασφάλιση, Πρόνοια και Αυτοδιοίκηση.
Διατράνωσαν, παράλληλα, την αποφασιστικότητά τους να αγωνιστούν για μην περάσει το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, που οδηγεί στην πλήρη κατεδάφιση του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης της χώρας μας.
Οι εργαζόμενοι σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι και οι νέες θα συνεχίσουμε στο δρόμο του αγώνα για να επιβάλλουμε την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόζονται σε βάρος μας και την προώθηση μιας φιλολαϊκής διεξόδου από την κρίση. Μια διέξοδο που περιλαμβάνει τη φορολόγηση του πλούτου, τη δημόσια ιδιοκτησία και κοινωνικό έλεγχο των τραπεζών, την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας σε όφελος του λαού και τη διαγραφή του χρέους.
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.