15 Δεκ 2015

«Ρουσφέτι» στους ειδικούς συμβούλους υπουργών – Πώς «πηδάνε» 12 κλιμάκια με το νέο μισθολόγιο (φωτο)

http://www.aftodioikisi.gr/, 15/12/2015
Δύο μέτρα και δύο σταθμά για τους απλούς υπαλλήλους και τους ειδικούς συμβούλους υπουργών επιφυλάσσει το νέο μισθολόγιο που ψηφίζεται σήμερα από τη Βουλή στο πλαίσιο του ν/σ «Διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, μισθολογικές ρυθμίσεις και άλλες επείγουσες διατάξεις εφαρμογής της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων», με τα προαπαιτούμενα για τη δόση του 1 δισ.
Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε με ανάρτηση του στο twitter, ο υπεύθυνος του Τομέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Παναγιώτης Καρκατσούλης, με το άρθρο 9 παρ. 6 του νομοσχεδίου ένας πτυχιούχος Πανεπιστημίου που, όπως λέει «δεν έχει μπάρμπα στην Κορώνη» για να διοριστεί σε γραφείο υπουργού, κατατάσσεται στο 1ο μισθολογικό κλιμάκιο (από τα 19 της κατηγορίας του). Αντίθετα, ένας συνάδελφός του που τοποθετείται σε θέση ειδικού συμβούλου υπουργού κατατάσσεται στο 13ο μισθολογικό κλιμάκιο, δηλαδή, «πηδάει» 12 μισθολογικά κλιμάκια.

«Ο υπάλληλος που δεν έχει ‘μεσο’ για να τοποθετηθεί σε θέση συμβούλου θα φτάσει στις αμοιβές του συναδέλφου του με τα ίδια προσόντα (αλλά διαθέτει «μέσο») σε 26 χρόνια!», καταλήγει ο κ. Καρκατσούλης.

Το άρθρο 9 παρ. 6Η ανάρτηση του κ. Καρκατσούλη στο twitter
Π. Καρκατσούλης‏@pkarkatsoulis

Ο μπάρμπας στην Κορώνη ζει&βασιλεύει:πχ πτυχιούχος σε γραφ.υπουργού=26έτη μπόνους!http://bit.ly/1TKXaJ6 #topotami