9 Νοε 2015

Σωματείο Εργαζομένων «Praktiker»: Όλοι στην απεργία της 12ης Νοεμβρίου

φωτο αρχείου
Η Praktiker Hellas (Fairfax) συνεχίζει τις μνημονιακές και αντεργατικές ενέργειες, χωρίζοντας τους εργαζόμενους σε δύο ταχύτητες. 

Δεν διστάζει πλέον, παρά την ανασφάλεια που επικρατεί στους χώρους δουλειάς, με επιπλήξεις και απολύσεις παλαιών συναδέλφων (που θα είναι ο επόμενος στόχος της), να δίνει μισθούς στους νεοπροσλαμβανόμενους, 300 και 460 ευρώ, αλλά και κάθε δύο μήνες να τους αλλάζει σαν τα πουκάμισα, αντικαθιστώντας τους με άλλους, που δυστυχώς οι πολιτικές καταστάσεις της χώρας μας τους έχουν εντάξει στη μακριά ουρά της ανεργίας.

Η Praktiker Fairfax, εκμεταλλευόμενη την μνημονιακή πολιτική, αλλά και τα πλούσια όπλα των αντεργατικών νόμων, κερδοσκοπεί εις βάρος μας για πολλοστή φορά. Η εντατικοποίηση από τη σοβαρή έλλειψη προσωπικού έχει αποφέρει σοβαρά μυοσκελετικά προβλήματα, που τα γνωρίζουμε όλοι, και εργατικά ατυχήματα. 

Ο «καινούργιος γαμπρός» εδώ και ένα χρόνο δεν έχει ρίξει στην εταιρεία ούτε ένα ευρώ, αλλά εμμένει στις ατομικές συμβάσεις εργασίας.

Τέτοιου είδους επενδύσεις γίνονται στη χώρα προέλευσης του επενδυτή, την Αμερική;

Βασικό αίτημα του σωματείου μας, χρόνια τώρα, το οποίο δεν περιλαμβάνεται στην ατζέντα του μεγαλοεπενδυτή, πολλά από τα μηχανήματα κλάρκ και λίφτ που εδώ και χρόνια είναι διαλυμένα και χωρίς επισκευή, αποτελούν μεγάλο κίνδυνο τόσο για το προσωπικό όσο και για τους πελάτες.

Αυτά βέβαια δεν γίνονται τυχαία, οι εργοδότες κερδοσκοπούν εις βάρος μας, με τη βοήθεια και της Κυβέρνησης, που έχει δώσει θάρρος στους μεγαλοεπενδυτές να κάνουν ό,τι θέλουν. 

Συναδέλφισσες, Συνάδεφλοι,

Εκτός από τα παραπάνω, ένας ακόμα κύριος λόγος που πρέπει να απεργήσουμε είναι το ασφαλιστικό.

Είναι το δικαίωμα στη σύνταξη, το δικαίωμα στην υγεία και την πρόνοια. Είναι η προστασία της λαϊκής οικογένειας και των παιδιών της, η προστασία της μητρότητας, των αναπήρων, η προστασία από τον επαγγελματικό κίνδυνο, τα ατυχήματα, τις επαγγελματικές ασθένειες. 

Όλα αυτά τα έχουμε χρυσοπληρώσει με ιδρώτα, κόπο και αίμα, εμείς και οι προηγούμενες γενιές!

Δεν μας τα χάρισε κανείς! 

Κανένας να μην παρασυρθεί από τα ψέματα της κυβερνητικής προπαγάνδας ότι δήθεν τα μέτρα θα αποδώσουν «δικαιοσύνη και ισότητα». Κανένας να μην ξεγελαστεί από την επιχείρηση διαχωρισμού των εργαζόμενων! Το διαίρει και βασίλευε είναι η προσφιλή τους τακτική για να περνούν τα μέτρα!

Διεκδικούμε επιχειρησιακή σύμβαση που θα καλύπτει όλους τους εργαζόμενους, καλύτερες συνθήκες εργασίας, καμία απόλυση, 8ωρο πενθήμερο για όλους. Προσλήψεις προσωπικού πανελλαδικά με πλήρη απασχόληση σε όλα τα καταστήματα.

Συνάδελφοι, μπορούμε ένα βήμα μπροστά, διασφαλίζουμε το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. 'Ενα βήμα πίσω διασφαλίζουμε τον εργασιακό μεσαίωνα. 

ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ!!

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΥ ΑΓΩΝΑ!!

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΑ

ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 12/11/2015