10 Νοε 2015

Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών: Καταγγελία αναιτιολόγητης απόλυσης συναδέλφου από την MONEY MARKET ΑΕ

Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Η Εργατική Λέσχη Ν. Σμύρνης και το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών καταγγέλλει την αναιτιολόγητη απόλυση του συναδέλφου μας και μέλους του σωματείου μας, από την ΕΤΑΙΡΕΊΑ MONEY MARKET ΑΕ, με τον εμπορικό τίτλο insurancemarket.gr,όπου εργαζόταν τον τελευταίο ενάμιση χρόνο ως WEB DESIGNER, και αρνείται να πληρώσει το σύνολο των οφειλόμενων προς τον εργαζόμενο υπερωριών!

Η εταιρεία, με 70 περίπου εργαζόμενους, έχει επιβάλλει 9ωρη απασχόληση καθημερινά στους περισσότερους δεν πληρώνει υπερωρίες(δηλ. εργασία πέραν του υποχρεωτικού κατ αυτήν 9ώρου) και αντί για αμοιβή δίνει στους εργαζόμενους «διατακτικές», δηλαδή κουπόνια για το σούπερ μάρκετ....
Χαρακτηριστική επίσης, ήταν η στάση της εταιρείας στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, όπου καλούσε τους εργαζόμενους να ψηφίσουν και να συμμετέχουν στην διαδήλωση του «ΝΑΙ», πιστή στα συμφέροντα της τάξης της, διατυμπανίζοντας ότι αν δεν βγει το ΝΑΙ μπορεί να έχαναν τις δουλειές τους.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το σωματείο για όλα αυτά, οι υπεύθυνοι της εταιρείας δεν δέχτηκαν να συναντηθούν με τους εκπροσώπους του.
Το συγκεκριμένο περιστατικό έρχεται να προστεθεί στο μακρύ κατάλογο εργοδοτικών αυθαιρεσιών, που με την πολιτική των κυβερνήσεων, των μνημονίων και της ΕΕ, μας έχουν φέρει 100 χρόνια πίσω. Οι εργαζόμενοι επιδοτούν με την απλήρωτη εργασία και υπερεργασία τους τα αφεντικά, ενώ οι ίδιοι πρέπει να επιζήσουν με ψίχουλα.Βαφτίζονται «συνεργάτες»ώστε να μην τολμούν να διεκδικήσουν τα εργασιακά τους δικαιώματα.Εκβιάζονται από τη μαζική ανεργία και τη γενικευμένη ανασφάλεια ώστε να αποδέχονται όποιους όρους εργασίας και αμοιβής επιβάλλει το συμφέρον των εργοδοτών.
Το κεφάλαιο επιχειρεί να ανατάξει τα κέρδη του με ολόπλευρη αντιδραστική αναμόρφωση. Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι και οι συνταξιούχοι, το επόμενο διάστημα θα έρθουμε αντιμέτωποι όχι μόνο με τη φοροεπιδρομή και το χαράτσωμα, τη μείωση ή την κατάργηση παροχών, τη μείωση συντάξεων και την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, αλλά και με το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία και την διευκόλυνση των απολύσεων με μαζικούς και φτηνούς όρους.
Και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ,με κατεπείγουσες διαδικασίες, νομοθετεί για να εφαρμόσει όλα τα μέτρα των προηγούμενων μνημονίων, με τους δανειστές και τα κλιμάκια της τρόικας-«θεσμών» να επιστρέφουν στο «έργο» τους, ώστε μαζί με την κυβέρνηση να υλοποιήσουν τις αντιλαϊκές συμφωνίες.
Σε αυτές τις συνθήκες,πιστεύουμε ότι οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να αφήνουμε κανένα περιστατικόεργοδοτικήςαυθαιρεσίας αναπάντητο, κρυμμένο μέσα στη σιωπή μας, σκεπασμένο από το φόβο μας.Η ανοχή της τρομοκρατίας στους χώρους δουλειάς σημαίνει την παραχώρηση των δικαιωμάτων μας, τη χειροτέρευση των όρων εργασίας μας, την αναξιοπρέπεια συγκάτοικο στη ζωή μας. Το ότι εκβιαζόμαστε είναι ένα μέρος της αλήθειας. Το ότι μπορούμε να επιλέξουμε να μην υποταχθούμε πρέπει να είναι το άλλο.
Οι εργαζόμενοι και άνεργοι της Εργατικής Λέσχης Νέας Σμύρνης / του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών πιστεύουμε ότι συλλογικά μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την επίθεση στην τσέπη μας, στη δουλειά μας, στην αξιοπρέπειά μας.
Η ΕΛΝΣ και το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών στέκονται αλληλέγγυα στον απολυμμένο συνάδελφο και θα παλέψει μαζί με άλλες συλλογικότητες και σωματεία για την πλήρη ηθική και οικονομική αποκατάσταση του!
Κανένας εργαζόμενος μόνος του!
Με συλλογικούς αγώνες σπάμε την εργοδοτική τρομοκρατία.
Ελ. Βενιζέλου 12 & Αιγαίου, ergatikilesxinsmyrni@gmail.com

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ
(ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ,ΓΕΩΛΟΓΩΝ,ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ,ΤΕΧΝΙΚΩΝ,ΣΧΕΔΙΑΣΤΩΝ)
Ερμού και Φωκίωνος 11, 4ος όροφος, ΑΘΗΝΑ, http://www.somt.gr, τηλ. επικοινωνίας 6936760879 , 6977806266.