6 Νοε 2015

Υπαινιγμοί Κατρούγκαλου πως οι δανειστές θέλουν να... καταργήσουν την απεργία!!!

Στη συγκεκριμένη καταγγελία προβαίνει το ΜΕΤΑ / Αγωνιστική Συνεργασία ΟΤΕ, με αφορμή τη συνάντηση που είχε την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου η ΟΜΕ-ΟΤΕ με τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργο Κατρούγκαλο, για θέματα ασφαλιστικά και εργασιακά.

Όπως υπογραμμίζει στη σχετική του ανακοίνωση το ΜΕΤΑ / Αγωνιστική Συνεργασία ΟΤΕ: «Από τη συζήτηση για τα μεγάλα ζητήματα αυτά των εργασιακών, τη λειτουργία των συνδικάτων και την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, ενημέρωσε την αντιπροσωπία της ΟΜΕ-ΟΤΕ ότι οι δανειστές προτάσσουν τις αλλαγές στα εργασιακά και τη λειτουργία των συνδικάτων, ενώ αντιθέτως προσπαθούν να παραμείνει παγωμένη η δυνατότητα συλλογικών συμβάσεωνΥπαινίχθηκε δε πως σε μια αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου οι δανειστές θέλουν να καταστήσουν σχεδόν αδύνατη την απεργία. Ενημέρωσε επίσης πως η ηγεσία του υπουργείου επιδιώκει κατά προτεραιότητα να ρυθμίσει τη δυνατότητα υπογραφής συμβάσεων».
Συμπερασματικά, όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή του, το ΜΕΤΑ / Αγωνιστική Συνεργασία ΟΤΕ, «ηεπίκληση των μνημονιακών δεσμεύσεων από τον υπουργό και των δυσκολιών που θέτουν οι δανειστές στην κατάργηση των αντεργατικών νόμων και την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων κάνειπιο προφανή την ανάγκη του οργανωμένου αγώνα κατά της λιτότητας και των μνημονίων». 
Το META θέλει να υπενθυμίσει πως η «είδηση» για την απενεργοποίηση των συνδικάτων και την ακύρωση των αγώνων των εργαζομένων δεν είναι καινούργια. «Αιωρείται» από τις πρώτες μνημονιακές κυβερνήσεις, και ειδικά από τη συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου. Κεφάλαιο, τοκογλύφοι – δανειστές και εγχώριοι υποστηρικτές τους, μαζί, συνιστούν ένα ενιαίο κέντρο και έχουν αναγορεύσει σε βασικό τους αντίπαλο τους τον κόσμο της εργασίας και τα δικαιώματά του. Θέλουν αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου, θέλουν θεσμοθέτηση του «lockout», ώστε να εκμηδενίσουν κάθε αντίδραση των εργαζομένων ενάντια στα μνημόνια και των εφαρμοστικών νόμων και εγκυκλίων τους.
Δεν υπάρχει ούτε ένα δικαίωμα των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των νέων, που να έχει εξαιρεθεί από αυτήν τη λυσσαλέα επίθεση. Δεν υπάρχει ούτε ένα αίτημα των εργοδοτών που να μην έχει ικανοποιηθεί...
Για τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, δεν υπάρχει άλλος δρόμος αντίστασης από τη διαρκή ταξική πάλη, από τον αγώνα για την ανατροπή αυτής της μνημονιακής πολιτικής, που έχει φέρει το μεσαίωνα στη χώρα, που ξεπουλείται άρον άρον με τα «τιμαλφή» της, όπως έγινε πρόσφατα με τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια.
Πρώτος σταθμός, η γενική απεργία της 12ης Νοεμβρίου και οι ταξικές απεργιακές συγκεντρώσεις σε ολόκληρη τη χώρα, στις οποίες όλες και όλοι οφείλουμε να δώσουμε δυναμικό «παρών»
  • ΕΔΩ το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης με όλα όσα ειπώθηκαν στην συνάντηση Κατρούγκαλου & ΟΜΕ-ΟΤΕ για εφάπαξ, ΤΑΥΤΕΚΩ, «πάγωμα» μισθολογικών κλιμακίων, υπερφορολόγηση του Λογαριασμού Νεότητας, ΣΣΕ κτλ.