17 Νοε 2015

Υποσχέσεις για συνέχιση του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι»

Με τις υπουργικές υποσχέσεις για συνέχιση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και για το 2016 έληξε η κατάληψη εργαζομένων στο γραφείο της κας Φωτίου στο Υπουργείο Εργασίας. Προηγήθηκε συνάντηση με τους εργαζόμενους του υπουργού Εσωτερικών, Παναγιώτη Κουρουμπλή και της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου. «Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί κανονικά και το 2016. Τα χρήματα, 55 εκατομμύρια ευρώ σε ετήσια βάση, έχουν εξασφαλιστεί στα πλαίσια των μεσοπρόθεσμου προγράμματος μέχρι το 2019. Επίσης, υπάρχουν τα χρήματα για την ολοκλήρωση του προγράμματος μέχρι το τέλος του 2015, ενώ θα αντιμετωπιστούν οι όποιες εκκρεμότητες», είπε ο κ. Κουρουμπλής.

«Προχωρήσαμε στην κατάληψη γιατί το πρόγραμμα ολοκληρώνεται στις 31/12/2015 και δεν είχαμε μέχρι τώρα κάποια τοποθέτηση της κυβέρνησης για τη συνέχισή του, παρότι αποτελούσε προεκλογική δέσμευση η διεύρυνση και μονιμοποίησή του. Είναι θετικό το ότι ανακοινώθηκε συνέχιση για το επόμενο έτος, παραμένουμε όμως σε ετοιμότητα για να γίνει πράξη, καθώς και για τα γενικότερα αιτήματά μας», είπε στην «Κ» μετά τη συνάντηση η κυρία Σοφία Κολιζέρα, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο πρόγραμμα στην Αττική.

Στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» απασχολούνται 3.500 εργαζόμενοι πανελλαδικά, ενώ εξυπηρετούνται 100.000 ηλικιωμένοι και άτομα με ειδικές ανάγκες. «Εμείς διεκδικούμε την μονιμοποίηση του προγράμματος, που έχει αποδείξει την χρησιμότητά του και την πρόσληψη των εργαζομένων με σύμβαση αορίστου χρόνου. Σήμερα, δουλεύουμε 13 χρόνια με ετήσιες συμβάσεις, διαδοχικές, χωρίς ούτε μια μέρα διακοπή, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες», λέει η κα Κολιζέρα.

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, οι δύο υπουργοί δεσμεύτηκαν πως εντός του 2016 θα επεξεργαστούν μια πρόταση για την αντιμετώπιση της μονιμότητας της εργασιακής σχέσης των εργαζομένων. «Τόσα χρόνια ακούμε καλά λόγια, γι' αυτό διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας και παραμένουμε σε αγωνιστική επιφυλακή», τόνισε η κυρία Κολιζέρα.