5 Νοε 2015

Δήμος Γαύδου: Ξυλοδαρμό καταγγέλει η δήμαρχος του ακριτικού νησιού

Την απόφαση να κλείσει το Δημαρχείο της Γαύδου, επικαλούμενη τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ακριτικό νησί, ζητώντας από την Πολιτεία να πάρει θέση για την επίλυσή τους, πήρε η δήμαρχος του ακριτικού νησιού Ευαγγελία Καλλίνικου. Hδήμαρχος του νησιού, η οποία καταγγέλλει στα “Χ.Ν.” τον ξυλοδαρμό της από πατέρα δημοτικού σύμβουλου της αντιπολίτευσης, κάνει λόγο για τιτάνιες προσπάθειες να “κτίσει” ένα νησί και «για προσπάθειες της αντιπολίτευσης να το γκρεμίσει» ζητώντας την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου Εσωτερικών. Η απόφαση της δημάρχου Γαύδου προκάλεσε την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης, που, ασκώντας δριμεία κριτική, χαρακτηρίζει αναίτιο το κλείσιμο του Δημαρχείου και ζητά την παρέμβαση του εισαγγελέα.

ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ

Αναλυτικότερα, όπως ανέφερε στα “Χ.Ν.” η κα Καλλίνικου: «Η αντιπολίτευση δεν κάνει τίποτε άλλο από το να συκοφαντεί και να δημιουργεί τεχνάσματα. Εμείς προσπαθούμε να χτίσουμε ένα νησί και η αντιπολίτευση να “γκρεμίσει” ένα νησί. Είναι γνωστές οι προσπάθειες που κάνουμε καθημερινά ελλείψει προσωπικού να αντεπεξέλθουμε σε μία δύσκολη καθημερινότητα όπως είναι το νερό. Δεν θα κρύψουμε πλέον ότι το καλοκαίρι δυσκολευτήκαμε πάρα πολύ με το νερό γιατί είχαμε πολλές ζημιές “συμπτωματικά” που στόχο είχαν να ξεμείνει το νησί από νερό. Δεν θα κρύψω πλέον τον ξυλοδαρμό τον δικό μου στις 3 Ιουλίου από πατέρα δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης γιατί δεν εξυπηρέτησα τα ιδιωτικά συμφέροντα και γιατί δεν πήρα απόφαση να κλείσω και να διώξω το ΚΤΕΛ από το νησί για να μπορέσει ο ίδιος να εκτελέσει την αστική συγκοινωνία του Δήμου Γαύδου με το ιδιωτικό του λεωφορείο». Επίσης ένας λόγος που έκλεισε το Δημαρχείο, όπως εξήγησε η δήμαρχος του νησιού, ήταν γιατί «εδώ και πολύ καιρό ασκείται ψυχολογική πίεση στον μοναδικό υπάλληλο, τις φορές που λείπω από το νησί, για την επίλυση προβλημάτων. Στο πλαίσιο αυτό έχω κάνει λεπτομερή αναφορά στον γ.γ. του Υπουργείου Εσωτερικών με αίτημα πώς να διαχειριστούμε τον όγκο αιτήσεων από την αντιπολίτευση -τα περισσότερα καταχρηστικά- και για τα οποία δεν ξέρω εάν είναι νόμιμο εμείς να απαντήσουμε. Διότι είναι αρκετά τα οποία αφορούν προσωπικά δεδομένα ανθρώπων».

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Παράλληλα η δήμαρχος του νησιού ανέφερε ότι: «Ενώ η ανακρίτρια έστειλε ένα έγγραφο προς εμένα, δημοτική σύμβουλος της αντιπολίτευσης το απέσπασε με προσχηματικό έλεγχο στο Πρωτόκολλο, ενώ η διαδικασία της ανάκρισης είναι μυστική, το οποίο και διέρρευσε». Παράλληλα υπογραμμίζει ότι «εγώ ποτέ δεν προσπάθησα να συγκαλύψω κάτι ώστε να μην αποδοθεί Δικαιοσύνη. Το αντίθετο… Εχω διακινδυνεύσει γι’ αυτό έχω δεχτεί απειλές προκειμένου να αποκρύψω στοιχεία ή να μην φτάσουν στοιχεία στον προορισμό τους. Είμαι απόλυτα συνεργάσιμη και με την ανακρίτρια. Οι προσπάθειες συκοφάντησης της αντιπολίτευσης θα απαντηθούν από τη Δικαιοσύνη. Το Δημαρχείο δεν είναι τσιφλίκι κανενός».

Η αντιπολίτευση

Σε ανακοίνωση, την οποία υπογράφουν οι δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Γαύδου: (α) Τσιριντάνη Σοφία, επικεφαλής αντιπολίτευσης, (β) Τσιγωνάκης Εμμανουήλ, αντιπρόεδρος Δ.Σ. και Ο.Ε., (γ) Τσακίρογλου Ελένη, μέλος Δ.Σ. και Ο.Ε., (δ) Μπικογιαννάκη Μαρία, μέλος Δ.Σ. και (ε) Βαϊλακάκης Μανώλης, μέλος Δ.Σ., αναφέρουν ότι: «Θεωρούμε ότι ο Δήμος και η λειτουργία του δεν είναι ιδιοκτησία της κας δημάρχου, η οποία, ασκώντας καταχρηστική εξουσία και προσπαθώντας να δημιουργήσει εντυπώσεις, αδιαφορώντας για τις ανάγκες του Δήμου και των δημοτών, έκλεισε τον Δήμο με προφανή σκοπό να μην έχουμε πρόσβαση στο αρχείο του Δήμου ως δημοτικοί σύμβουλοι.

Εμείς ως δημοτικοί σύμβουλοι και ως οφείλαμε, ζητήσαμε με σχετικό έγγραφό μας την παρέμβαση του εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων, ώστε να ανοίξει άμεσα ο Δήμος και να αποκατασταθεί η έννομη τάξη στη λειτουργία του. Παράλληλα ενημερώσαμε με σχετική αναφορά: α) το ΥΠ.ΕΣ., β) το γ.γ. Κ.Ε.Δ.Ε. και γ) την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης για το όλο θέμα που έχει προκύψει στον Δήμο μας και ζητάμε τις δικές τους ενέργειες, ώστε να ανοίξει ο Δήμος και να αποδοθούν πιθανές πειθαρχικές κυρώσεις».