29 Νοε 2015

Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας: ΤΟ Δ.Σ. ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κερατσινίου – Δραπετσώνας στηρίζοντας το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στους Δήμους με συβάσεις ορισμένου χρόνου και με 5μηνα προγράμματα ΟΑΕΔ προχώρησε στην έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος:
Το Δημοτικό Συμβούλιο Κερατσινίου – Δραπετσώνας  εκφράζει για ακόμα μία φορά τη θέση του για ανάγκη προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στους Δήμους με σταθερή σχέση εργασίας και πλήρη δικαιώματα. Είναι απαράδεκτο την ίδια στιγμή που η ανεργία καλπάζει και ταυτόχρονα οι Δήμοι αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα στην κάλυψη των αναγκών τους, να μην επιτρέπονται οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Η απαγόρευση των προσλήψεων μονίμου προσωπικού οδηγεί τις υπηρεσίες των Δήμων στην υπολειτουργία και στη διάλυση. Ταυτόχρονα, αποτελεί ντροπή για όλους μας να υπάρχουν εργαζόμενοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, ενώ, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και εργαζόμενοι μέσω προγραμμάτων ΟΑΕΔ, οι οποίοι να αμείβονται με εξευτελιστικούς μισθούς.
Το ΔΣ Κερατσινίου – Δραπετσώνας στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και με προγράμματα του ΟΑΕΔ. Ζητάμε την παράταση των συμβάσεων και την εφαρμογή ενιαίων μισθολογικών και εργασιακών δικαιωμάτων για όλους ανεξαιρέτως τους  εργαζόμενους των ΟΤΑ.
Απαιτούμε:
  • Την άμεση άρση της απαγόρευσης των προσλήψεων μονίμου προσωπικού για όλες τις υπηρεσίες και κυρίως των ανταποδοτικών και κοινωνικών, χωρίς την προϋπόθεση της ανταποδοτικότητας.
  • Την παράταση των συμβάσεων των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ τουλάχιστον για 3 μήνες, χρονικό διάστημα που είναι ικανό για να συμπληρώσουν τον απαιτούμενο αριθμό ενσήμων προκειμένου να εγγραφούν στο ταμείο ανεργίας, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.