3 Νοε 2015

Συζήτηση για τον τοκετό και το μητρικό θηλασμό - Σάββατο 7-11-2015


ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Τηλ. 2132023922


Χαλάνδρι, 27 Οκτωβρίου 2015 

Δελτίο Τύπου

Συζήτηση για τον τοκετό και το μητρικό θηλασμό

Στο πλαίσιο του εορτασμού της παγκόσμιας εβδομάδας για το μητρικό θηλασμό, σας προσκαλούμε το Σάββατο 7 Νοεμβρίου στις 18:30 στο Κέντρο Νεότητας Χαλανδρίου (Αντιγόνης 56 & Δαναΐδων) να λάβετε μέρος στη Συζήτηση για τον τοκετό και τον μητρικό θηλασμό. Θα πραγματοποιηθεί προβολή της ταινίας Microbirth, ενώ θα ακολουθήσουν σύντομες ομιλίες με θέμα τη σημασία της πρώτης ώρας μετά τον τοκετό και τα οφέλη του θηλασμού. H είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Microbirth

Η ταινία Microbirth είναι ένα ντοκιμαντέρ που εξετάζει τη γέννηση μέσα από το φακό ενός μικροσκοπίου, αποκαλύπτοντας τη σημασία που έχει ο τρόπος γέννησης στην υγεία των παιδιών αλλά και τη σύνδεσή του με την μετέπειτα εμφάνιση σοβαρών ασθενειών. Καθώς οι σύγχρονες πρακτικές των γεννήσεων παρεμβαίνουν σε σημαντικές βιολογικές διαδικασίες, καθιστούν τον οργανισμό ενδεχομένως περισσότερο επιρρεπή σε ασθένειες αργότερα στη ζωή.

Η ταινία αναλύει τον ρόλο του μικροβιώματος και της σποράς του κατά τη γέννηση στην ανάπτυξη του ανοσοποιητικού συστήματος του οργανισμού, καθώς και το πώς οι σύγχρονες πρακτικές που ακολουθούνται κατά τον τοκετό μπορούν να επηρρεάσουν τη σημαντική αυτή φυσική διαδικασία. Στην ταινία επισημαίνεται επίσης η αξία της επαφής του μωρού με τη μητέρα “δέρμα με δέρμα” αμέσως μετά τον τοκετό, καθώς η εξαιρετική σημασία του θηλασμού.

Πρόκειται για μια ανεξάρτητη παραγωγή, στην οποία εμφανίζονται κορυφαίοι επιστήμονες και ακαδημαϊκοί. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ταινία, μπορείτε να επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες: www.oneworldbirth.net/microbirth/ & http://microbirth.com/