18 Νοε 2015

4oς Αγώνας Δρόμου και Αλληλεγγύης στη Ρεματιά Χαλανδρίου

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τηλ. 2132023922

Χαλάνδρι 17/11/2015

Δελτίο Τύπου

4oς Αγώνας Δρόμου και Αλληλεγγύης στη Ρεματιά Χαλανδρίου

Περισσότεροι από 1600 δρομείς, κάθε ηλικίας, συγκεντρώθηκαν από νωρίς στην κεντρική πλατεία Χαλανδρίου δίνοντας ζωντάνια, χρώμα και παλμό στην πόλη την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015 στο πλαίσιο του 4ου Αγώνα Δρόμου Ρεματιάς Χαλανδρίου που διοργάνωσε ο Δήμος Χαλανδρίου. Με σύμμαχό τους τον καλό καιρό οι δρομείς είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τις ομορφιές της Ρεματιάς του Χαλανδρίου. Γονείς με παιδιά, μαμάδες με καροτσάκια, ηλικιωμένοι, όλοι όσοι αγαπούν το τρέξιμο κατέκλυσαν κάθε γωνιά της πόλης. Παράλληλα άνθρωποι των Κοινωνικών Δομών του δήμου και εθελοντές συνέλεγαν τα χιλιάδες τρόφιμα που πρόσφεραν οι δρομείς ως μια πράξη αλληλεγγύης προς τους συμπολίτες μας που τα έχουν ανάγκη. Τον ρυθμό σ’ αυτή την όμορφη αθλητική γιορτή έδινε η Φιλαρμονική του δήμου Χαλανδρίου.

Τηρώντας ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης των τζιταντιστών στη Γαλλία, δόθηκε η εκκίνηση στις 9 π.μ. για τη διαδρομή των 10 χλμ. από τον αντιδήμαρχο πολιτισμού - αθλητισμού Σέργιο Γκάκα. Ακολούθησε η διαδρομή των 4 χλμ. από τον δήμαρχο Χαλανδρίου Σίμο Ρούσσο, που στο σύντομο χαιρετισμό του τόνισε την αμέριστη συμπαράστασή του στις οικογένειες των θυμάτων από τις επιθέσεις στο Παρίσι, στην Βηρυτό, στην Κωνσταντινούπολη και στις αραβικές χώρες. Στη συνέχεια η σκυτάλη δόθηκε στους μικρούς δρομείς που έτρεξαν μεμονωμένα ή με τη συνοδεία των γονιών τους το γύρο της πλατείας. Πρώτος στην κατηγορία των 10.000 χλμ. τερμάτισε ο Γεώργιος Μέξας με χρόνο 37:27, ενώ στα 4.000 χλμ. ο Γιώργος Δημακουλέας με χρόνο 00:15:01.

Ακολούθησαν οι απονομές των μεταλλίων και των κυπέλλων που έγιναν από τους δημοτικούς συμβούλους Γρηγόρη Καλομοίρη, Αθανάσιο Κιούση, Ευγενία Κατούφα, Ιωάννα Αθανασάτου, Ευθύμιο Κουράση, Ευαγγελία Πισιμίση – Γαλάνη, πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Ελένη Χριστούλη αντιδήμαρχο οικονομικών, τους πρωταθλητές Ευρώπης Σπήλιο Ζαχαρόπουλο και Αντώνη Παπαντώνη, την πρόεδρο της Ένωσης Γονέων Χαλανδρίου Σταυρούλα Πετράκου και τον βαλκανιονίκη Γιώργο Μάλλιαρη.

Προσωπικό και ωφελούμενοι του Καρελλείου Ιδρύματος - Ολοκληρωμένη Μονάδα Αντιμετώπισης Νόσου Alzheimer του Φιλανθρωπικού Οργανισμού Αποστολή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, διήνυσαν συμβολική διαδρομή 400 μέτρων, καταδεικνύοντας τη σημαντικότητα της σωματικής άσκησης αλλά και της κοινωνικοποίησης ως θεραπευτική παρέμβαση στην άνοια. Με τη λήξη της εκδήλωσης ο Αντιδήμαρχος πολιτισμού - αθλητισμού του Δήμου Χαλανδρίου Σέργιος Γκάκας απένειμε τιμητική πλακέτα στη διευθύντρια της Μονάδας κ. Aικατερίνη Ευθυμιοπούλου, αναδεικνύοντας τη σημαντική συνεισφορά του Καρελλείου στο κοινωνικό σύνολο.

Μέλη των ΚΑΠΗ Χαλανδρίου έλαβαν μέρος στον Αγώνα Δρόμου Ρεματιάς. Τολμηρότερες αποδείχτηκαν οι γυναίκες ηλικίας 60 – 73 ετών που έτρεξαν τα 4 χλμ. και κέρδισαν το μετάλλιο της… τιμής.

Με αξιοζήλευτη δύναμη και κουράγιο τερμάτισαν τη διαδρομή των 10.000 χλμ η Βασιλική Μονογιού 77 ετών και ο Μανώλης Παπαδάκης 80 ετών. Η δημοτική αρχή, οι εθελοντές, οι εργαζόμενοι του δήμου Χαλανδρίου καθώς και όλοι όσοι ήρθαν είτε να αγωνιστούν είτε να παρακολουθήσουν τους αγωνιζόμενους συνέβαλαν στο να γίνει μια πραγματικά αθλητική γιορτή για τη πόλη του Χαλανδρίου. Μια γιορτή στην οποία η αλληλεγγύη έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο.

Η διοίκηση του δήμου Χαλανδρίου ευχαριστεί θερμά τους εθελοντές που στήριξαν με όλες τους τις δυνάμεις τη διοργάνωση, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, την Ένωση Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών, τους εργαζόμενους του δήμου, την Φιλαρμονική, το διοικητή του αστυνομικού τμήματος Αναστάσιο Μαργέτη και τους άνδρες του, την τροχαία Αγ. Παρασκευής και τους χορηγούς Ιατρόπολις Διαγνωστικό Κέντρο, Ζαχαροπλαστείο Γκέκας.