20 Οκτ 2015

Mπήκε λουκέτο στο δήμο Σύμης

Κλειστός επ’ αόριστον λόγω της έλλειψης γιατρών στο νησί

Κλειστός είναι από χθες ο δήμος Σύμης, λόγω της έλλειψης γιατρών στο νησί. Ο δήμος μάλιστα, σύμφωνα με σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου θα είναι κλειστός επ’ αόριστον.

Σε σχετική ανακοίνωσή του, ο δήμος Σύμης αναφέρει τα εξής:
“Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 170/2015 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σύμης που κοινοποιήθηκε στο Νοσοκομείο Ρόδου, στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου, στη 2η ΥΠΕ Πειραιώς & Αιγαίου, στο υπουργείο Υγείας και στο υπουργείο Εσωτερικών ο Δήμος Σύμης θα παραμείνει κλειστός επ’ αόριστον ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την έλλειψη ιατρών στη Σύμη.

Το Δημοτικό Συμβούλιο έλαβε αυτή την απόφαση καθώς είναι προφανές ότι τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η ασφάλεια των κατοίκων του νησιού.
Το Πολυδύναμο Ιατρείο Σύμης λειτουργεί με μια αγροτική ιατρό καθώς ο ειδικευμένος ιατρός βρίσκεται σε άδεια συνταξιοδότησης. Η γιατρός καλείται να αντιμετωπίσει μόνη όλα τα περιστατικά του νησιού με πληθυσμό 3.000 κατοίκων, εκ των οποίων τα 500 είναι παιδιά. Την 1η Νοεμβρίου θα μεταβεί και για ένα μήνα στο νοσοκομείο της Ρόδου για εκπαίδευση και το νησί θα μείνει χωρίς ιατρική κάλυψη. Σημειώνουμε ότι τους θερινούς μήνες οι δημότες φθάνουν τους 10.000, ενώ όλο το χρόνο πρέπει να αντιμετωπίζονται περιστατικά από την εισροή παράνομα εισερχόμενων μεταναστών και προσφύγων.

Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη ως μορφή διαμαρτυρίας επειδή οι επανειλημμένες εκκλήσεις προς τους αρμοδίους δεν απέφεραν το επιβεβλημένο αποτέλεσμα για την ιατρική κάλυψη του νησιού”.