23 Οκτ 2015

Ιταλία: Συλλήψεις δημοτικών υπαλλήλων επειδή απουσίαζαν από τα γραφεία τους

Η αστυνομία συνέλαβε 35 άτομα και έστειλε κλήση σε 195, καλώντας τους σε απολογία για αδικαιολόγητες απουσίες από τα γραφεία του δήμου του Σανρέμο, κοντά στην Γένοβα.

Η έρευνα ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια, με πρωτοβουλία της εισαγγελίας της πόλης Ιμπέρια. Συνάδελφοι των «απόντων άνευ αιτίας» χτυπούσαν, σε μόνιμη βάση, κάρτα στην θέση τους. Κάμερες κλειστού κυκλώματος που τοποθέτησαν οι καραμπινιέροι, δείχνουν υπαλλήλους να κρατούν στο χέρι και να χτυπούν ακόμη και τέσσερις διαφορετικές κάρτες δημοτικών υπαλλήλων!

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, σε μια περίπτωση, ένας αστυφύλακας χτυπά κάρτα φορώντας μόνο ζακέτα αθλητικής φόρμας και σλιπάκι, ενώ άλλες φορές, όπως μαρτυρούν οι κάμερες, την σχετική υποχρέωση αναλάμβανε η σύζυγός του!

Σύμφωνα με την εφημερίδα Κορριέρε Ντέλλα Σέρα, στην όλη έρευνα ενέχεται το ένα τρίτο από τους υπαλλήλους του δήμου του Σανρέμο, γνωστού για το ετήσιο φεστιβάλ ιταλικού τραγουδιού.

Εν ώρα εργασίας μάλιστα, ορισμένοι εργαζόμενοι, δεν δίστασαν να πάνε για άθληση με κανό, και να σχολιάσουν, στην συνέχεια, τις επιδόσεις τους, με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στην συνέχεια, φέρονται να κατάφεραν να τους καταβληθούν ακόμη και υπερωρίες, παρά τις συνεχείς απουσίες τους.