23 Οκτ 2015

Δήμος Νεάπολης - Συκεών: Ημερίδες για το Ασφαλιστικό σε όλο το δήμο

Η μεγάλη αγωνία των εργαζομένων και των συνταξιούχων για το συνταξιοδοτικό τους μέλλον καταγράφηκε χθες κατά την ειδική ημερίδα που διοργάνωσε ο δήμος Νεάπολης-Συκεών στη Δ.Ε. Νεάπολης, στην οποία η συμμετοχή των πολιτών αποτέλεσε έκπληξη.
Ειδικοί επιστήμονες και εξειδικευμένα στελέχη των Ασφαλιστικών Ταμείων, παρουσία του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη, αντιδημάρχων, δημοτικών και τοπικών συμβούλων, παρουσίασαν και ανέπτυξαν αναλυτικά το θέμα που ήταν οι «Αλλαγές στο Ασφαλιστικό ζήτημα και οι επιπτώσεις τους στις συντάξεις». Ταυτόχρονα απάντησαν στις δεκάδες απαντήσεις-απορίες των πολιτών δίνοντας διεξόδους στους προβληματισμούς τους. 
Εισηγητές της ημερίδας ήταν η Ανδριανή Ανθοπούλου (δικηγόρος, με ειδίκευση σε ασφαλιστικά και εργατικά θέματα), ο Κωνσταντίνος Ζιγκερίδης (διευθυντής ΟΑΕΕ-ΤΕΒΕ), η Μαίρη Νικολαΐδου (πρώην διευθύντρια συντάξεων ΙΚΑ Θεσσαλονίκης) και η Ηλιοστάλακτη Γούναρη (τέως προϊσταμένη συντάξεων ΙΚΑ Θεσσαλονίκης).
Η επιτυχία της εκδήλωσης ήταν τέτοια που οι εισηγητές, αποδεχόμενοι την πρόσκληση του δημάρχου, θα συμμετάσχουν σε αντίστοιχες ημερίδες που θα γίνουν το επόμενο διάστημα στις Δ.Ε. Συκεών και Πεύκων. Ταυτόχρονα, θα εξετασθεί η δυνατότητα σταθερής παρουσίας τους στο δήμο όπου θα δέχονται τους πολίτες προκειμένου να απαντούν επιτόπου στα ερωτήματά τους και να επιλύουν τις απορίες τους.