28 Οκτ 2015

Για παραπληροφόρηση μιλά το υπουργείο Εργασίας σχετικά με τη συνταξιοδότηση στο Δημόσιο – Τι απαντά για την επίμαχη ΚΥΑ

Έντονα αντέδρασε το υπουργείο Εργασίας στα δημοσιεύματα για αλλαγές στα θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα δημοσίων υπαλλήλων.

Με βάση την κοινή υπουργική απόφαση των Γ. Κατρούγκαλου και Γ. Χουλιαράκη που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως καταργείται η 35ετια στο Δημόσιο ενώ από πέντε έως και 17 χρόνια αργότερα θα συνταξιοδοτούνται όσοι δημόσιοι υπάλληλοι είχαν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης έως τις 31/12/12, αλλά, δεν είχαν συμπληρώσει την απαιτούμενη, ανά περίπτωση, ηλικία έως τις 18 Αυγούστου του 2015.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου:

«Η παραπληροφόρηση και η κινδυνολογία σε βάρος των ελλήνων και των ελληνίδων δεν έλειψαν ούτε την ημέρα της εθνικής επετείου του μεγάλου ΟΧΙ του ελληνικού λαού.

Έτσι, με περισσή υποκρισία, αυτοί που έφεραν την Ελλάδα στη σημερινή κατάσταση ανακαλύπτουν σε μίαΚοινή Υπουργική Απόφαση εκείνα που και οι ίδιοι ψήφισαν σε προηγούμενους νόμους.

Υποκρίνονται, μάλιστα, τους έκπληκτους όταν γνωρίζουν πολύ καλά ότι καμία υπουργική απόφαση και καμία εγκύκλιος δεν μπορεί να αλλάξει νόμο.

Κατά συνέπεια, η σφοδρή κριτική για την Κοινή Υπουργική Απόφαση Χουλιαράκη-Κατρούγκαλου είναι απολύτως έωλη καθώς η ΚΥΑ αναφέρεται στο νόμο 4336/2015 και 4093/2012 όπου ορίζονται ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι εξαιρούνται από τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και των οποίων η αναφορά θεωρήθηκε περιττή.»

http://www.aftodioikisi.gr/, 28/10/2015