28 Οκτ 2015

Συνδικάτο Ο.Τ.Α. Αττικής: ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΣΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ 5ΜΗΝΙΤΙΣΑ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Το Παράρτημα Πειραιά του Συνδικάτου ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ καταγγέλλει την Διοίκηση του Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας (ΛΑΕ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ) για την απαράδεκτη στάση της να απασχολεί εργαζόμενη (ΥΕ Γενικών Καθηκόντων) στην κοινωφελή εργασία σαν εργάτρια καθαριότητας (οδοκαθαρίστρια) ενώ γνώριζε ότι η συγκεκριμένη ήταν έγκυος.
Συνέπεια αυτής της απάνθρωπης αντιμετώπισης, είναι να πληροφορηθεί ότι έχει αποκόλληση με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η εγκυμοσύνη της.
Όλους αυτούς δυστυχώς τους κινδύνους αναδείξαμε όλο αυτό το διάστημα σε όλους τους Δήμους της ευθύνης μας και όχι μόνο ειδικά για τους εργαζόμενους στα 5μηνα. Κινδύνους από εργασία χωρίς ή με ελάχιστα Μέτρα Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.), εργαζόμενους που απασχολούνταν σε εργασίες ιδιαίτερα επικίνδυνες χωρίς εκπαίδευση, χωρίς εμβολιασμούς, την εντατικοποίηση της εργασίας κ.α.
Οι διαρκείς παρεμβάσεις σε Υπουργεία, ΟΑΕΔ και Δήμους έφεραν κάποια αποτελέσματα που όμως δεν εκφράζονταν ενιαία σε όλους τους Δήμους. Δήθεν προοδευτικοί Δήμαρχοι, ανάμεσα σε αυτούς και ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, ξαφνικά θυμούνταν την «νομιμότητα» και ξεχνούσαν ότι μιλούν για εργαζόμενους και όχι για ωφελούμενους, αλλά κυρίως για ανθρώπους. Ενώ επιλεκτικά στο θέμα των αδειών γίνονταν θεματοφύλακες των Νόμων, σφύριζαν αδιάφορα π.χ. για τα ΜΑΠ, το γάλα, τους εμβολιασμούς που με σαφή τρόπο αναφέρονταν ως υποχρέωση τους από εγκυκλίους του Υπουργείου, που ήταν αποτέλεσμα συντονισμένου αγώνα Συνδικάτου και Επιτροπών 5μήνων.
Αρκετά με την κοροϊδία. Συνάδερφος 5μηνίτης στα Μέγαρα βρίσκεται στην εντατική, άλλος έπεσε από απορριμματοφόρο και έσπασε τον ώμο του στην Λάρισα, άλλος κινδύνεψε να χάσει το χέρι του στου Ζωγράφου και αυτά είναι μερικά από τα δεκάδες ατυχήματα γίνονται καθημερινά στους χώρους εργασίας, είτε σε μόνιμο προσωπικό είτε σε έκτακτο.
Αυτή είναι η συνεισφορά των Δημάρχων που λειτουργούν σαν το μακρύ χέρι των κεντρικών αντιλαϊκών πολιτικών (συγκυβέρνησης-Ευρωπαϊκής Ένωσης) αντιμετωπίζοντας τους εργαζόμενους ως εργαλεία και την ασφάλεια τους σαν κόστος.
Εδώ και τώρα πρέπει όλοι οι εργαζόμενοι ανεξάρτητα από σχέση εργασίας να υψώσουμε φωνή, να δείξουμε το ανάστημά μας. Συμμετέχουμε μαζικά στην απεργία που καλεί το ΠΑΜΕ την Πέμπτη 12 Νοέμβρη στην Ομόνοια.
Καμία αναμονή, ζητάμε όσα μας έκλεψαν, την ζωή που δικαιούμαστε.

Η Διοίκηση του Παραρτήματος