16 Οκτ 2015

ΥΠ.ΕΣ.Δ.Α.: ΑΛΛΑΓΗ του Άρθρου 13 για τα "ανταποδοτικά" των Ο.Τ.Α.

Σε διόρθωση - βελτίωση του επίμαχου Άρθρου 13 του Πολυνομοσχεδίου "προχωρά" το Υπουργείο Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του epoli.gr. 

Ειδικότερα, με την διόρθωση - προσθήκη, που αναμένεται να ανακοινώσει, απόψε, ο Υπουργός ΕΣ.Δ.Α., Παναγιώτης Κουρουμπλής, στη Βουλή, προσδιορίζεται με σαφήνεια ότι, από τα ανταποδοτικά τέλη Καθαριότητας απαλλάσσονται φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή νομικές οντότητες προς τους οποίους το ελληνικό δημόσιο ή το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου Α.Ε. ή Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχουν αναθέσει την παροχή υπηρεσίας ή την εκτέλεση έργου, με σύμβαση παραχώρησης, εφόσον στην εν λόγω σύμβαση προβλέπεται ότι οι σχετικές υπηρεσίες παρέχονται από τα ανωτέρω πρόσωπα ή οντότητες. 

Σύμφωνα με τις ίδιες αποκλειστικές πληροφορίες του epoli.gr, στην ίδια παράγραφο θα προστεθεί σε νέο εδάφιο και η πρόβλεψη πως, για να εφαρμοστεί μία τέτοια απαλλαγή θα πρέπει να υπάρχει κύρωση με νόμο από τη Βουλή της σχετικής σύμβασης.

Η ενέργεια αυτή του ΥΠ.ΕΣ.Δ.Α., ήρθε σε συνέχεια σύσκεψης της πολιτικής ηγεσίας και υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής - σύμφωνα με τις ίδιες αποκλειστικές πληροφορίες - αλλά και της ανακοίνωσης του γ.γ. του ΥΠ.ΕΣ., Κώστα Πουλάκη, πως θα πραγματοποιηθούν νέες βελτιώσεις επί του Άρθρου 13.

Ανώτατος αξιωματούχος του Υπουργείου Εσωτερικών τόνισε στο epoli.gr πως, η βελτίωση αυτή κρίθηκε ως επιτακτική για να μην πληγούν τα οικονομικά των Δήμων και να υπάρξει εναρμόνιση με το Σύνταγμα και το Εθνικό Δίκαιο.

[20:12]: Την αποκλειστική πληροφορία του epoli.gr επιβεβαίωσε με την κατάθεση της σχετικής Τροπολογίας, ο Υπουργός ΕΣ.Δ.Α., Παναγιώτης Κουρουμπλής.

http://www.poli-politiki.gr/, 16/10/2015