20 Οκτ 2015

Επιστολή από 116 Θεσσαλονικείς δημότες για την κατάσταση στο κέντρο της πόλης

Επιστολή - αίτημα προώθησαν 116 Θεσσαλονικείς δημότες προς τους ιθύνοντες της πόλης, για το ''αυτονόητο'', όπως ανέφεραν.

Η επιστολή εστάλη, χθες, 19/10/2015 το απόγευμα, προκειμένου να τονιστούν δυο προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του κέντρου της Θεσσαλονίκη: τροχαίες παραβάσεις και αυθαίρετες καταλήψεις κοινόχρηστων χώρων. Μάλιστα, όπως επισημαίνεται, αφορμή για την αποστολή αυτού του αιτήματος ήταν ο προπηλακισμός ενός κατοίκου της Αγ. Σοφίας, ο οποίος κατήγγειλε παραβατική συμπεριφορά.

Αναλυτικά η ειστολή έχει ως εξης:

''Προς τους
Κυρίους Γιάννη Μπουτάρη, Δήμαρχο Θεσσαλονίκης ,
Ταξίαρχο Φώτιο Δαμζαρίδη, Διοικητή Τροχαίας Θεσσαλονίκης
Θανάση Παππά Αντιδήμαρχο Θεσσαλονίκης
Πέτρο Λεκάκη Αντιδήμαρχο Θεσσαλονίκης
Λευτέρη Κιοσέoγλου, εντεταλμένο σύμβουλο για θέματα Δημόσιας Τάξης
Kυρία Ελένη Χοντολίδου, Πρόεδρο Α Δημοτικής Κοινότητας

KOIN: ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η ελλιπής και ορισμένες φορές ανύπαρκτη εφαρμογή της τάξης στην περιοχή μας , έχει αναγκάσει πολλούς από όσους κατοικούν η εργάζονται ,στο κέντρο της πόλης να ζητούν την συνδρομή της Αστυνομίας και του Δήμου για θέματα τροχαίων παραβάσεων αλλά και κατάληψης κοινόχρηστων χώρων. Βέβαια, όπως σας είναι γνωστό, τα ίδιο ακριβώς συμβαίνει στις περισσότερες αν όχι όλες τις περιοχές της πόλης.

Το πρόσφατο γεγονός στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας , το οποίο κοινοποιήθηκε σε όλους σας και κατά το οποίο συνδημότης μας προπηλακίσθηκε από κάτοικο της περιοχής, επειδή ανέφερε στις αρμόδιες αρχές συγκεκριμένη παραβατική συμπεριφορά, ώστε να επιβληθούν οι ανάλογες κυρώσεις, μας έχει πραγματικά εξοργίσει.

Προσπαθώντας να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα, τα οποία η Πολιτεία και ο Δήμος οφείλουν και πρέπει να μας εξασφαλίζουν, κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητά μας.

Επειδή δε, πέραν των τηλεφωνικών αναφορών, πολλοί από τους συνδημότες μας χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να κοινοποιήσουν παρεμφερή περιστατικά, το τελευταίο αυτό συμβάν , σε συνδυασμό με τις απειλές που αρκετοί από μας έχουν δεχθεί και συνεχίζουν να δέχονται καθημερινά, μας έχει δημιουργήσει ένα εντονότατο αίσθημα ανασφάλειας αλλά και δυσαρέσκειας για τον τρόπο που ελέγχετε τις προαναφερόμενες παράνομες πράξεις.

Βέβαια όλα αυτά δεν θα μας αποτρέψουν από το να συνεχίσουμε να αναφέρουμε τις όποιες παρανομίες διαπιστώνουμε , όπως επανειλημμένως έχει ζητηθεί και από τους εκπροσώπους της παρούσας Δημοτικής Αρχής, ζητώντας να γίνουμε « ενεργοί δημότες».

Για τον λόγο αυτό, στην περίπτωση που επαναληφθεί παρόμοιο περιστατικό , θα θεωρήσουμε ότι αναλαμβάνετε τις ευθύνες που σας αναλογούν, όπως αυτές προκύψουν από τη μη κάλυψη των υποχρεώσεων σας, και αφορούν στην μη εφαρμογή του νόμου , την ελλιπή προστασία των δημοτών και τη μη τιμωρία των παρανομούντων ,με συνέπεια την τυχόν πρόκληση σωματικών βλαβών στους δημότες που προβαίνουν σε καταγγελίες.

Παρακαλούμε λοιπόν για την αυστηρή εφαρμογή της τάξης και στους δύο τομείς , τροχαίες παραβάσεις και αυθαίρετες καταλήψεις κοινόχρηστων χώρων, όπως ακριβώς ορίζουν οι νόμοι και διατάξεις, χωρίς καμία πλέον ανοχή η εξαίρεση.

Με εκτίμηση