10 Ιουλ 2015

Πιάστηκαν στα χέρια στην ΚΕΔΕ (video)

Εκρηκτικό ήταν το κλίμα στην Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ αφού η ομιλία του προέδρου κ. Πατούλη διακόπηκε πολλές φορές από το ακροατήριο των δημάρχων και των λοιπών αιρετών από όλη την Ελλάδα, όταν εκείνος ενέπλεξε την τοπική αυτοδιοίκηση στην κεντρική πολιτική σκηνή και έκανε αναφορές στο ΝΑΙ και στο ΟΧΙ. Ο πρόεδρος μίλησε για ανέντιμη λαϊκίστικη πολιτική μειοψηφίας και για την ανάγκη η αυτοδιοίκηση να αναλάβει πολιτικό ρόλο. 
Ετσι δέχτηκε σφοδρή επίθεση από το ακροατήριο, από τον Δήμαρχο Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη κ Ιωακειμίδη και από το Δήμαρχο Αιγάλαιω κ. Μπίρμπα επικεφαλής παρατάξεων της ΚΕΔΕ που τον κατηγόρησαν για προσωπικές πολιτικές και για διαχείριση της ΚΕΔΕ με νοοτροπία ιδιοκτησίας. 
Το ίδιο βέβαια συνέβη και όταν ο κ. Ιωακειμίδης κατηγόρησε τον κ. Πατούλη για προσωπικές πολιτικές και επιδιώξεις που εμπλέκουν την ΚΕΔΕ. Οποιος θέλει να ασχοληθεί με την κεντρική πολιτική σκηνή ανέφερε ο κ. Ιωακείμίδης, το δηλώνει και εγκαταλείπει την αυτοδιοίκηση, για να διακοπεί και αυτός με φωνές από μια άλλη μερίδα δημάρχων.

Μετά την τοποθέτηση των παρατάξεων ο κ. Μπίρμπας αποχώρησε λόγω του ότι η παράταξή του δεν συμφωνούσε για το χρόνο διεξαγωγής της συνέλευσης. Ο κ. Μπίρμπας υποστήριξε ότι η συνέλευση έπρεπε να γίνει μετά το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης και όταν γνωρίζουμε πιο θα είναι το νέο σκηνικό.

Tα πνεύματα όμως άναψαν για τα καλά όταν στο βήμα βρέθηκε ο δήμαρχος Νεάπολης Συκαιών κ. Σίμος Δανιηλίδης ο οποίος δέχτηκε σφοδρή επίθεση με φωνές και συνθήματα από ομάδα αιρετών που προέρχονται από το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Στο σημείο αυτό διάφοροι υποστηρικτές των δύο πλευρών έφτασαν στο σημείο να πιαστούν και στα χέρια. Δείτε το video


http://www.myota.gr/, 9/7/2015