20 Ιουλ 2015

Θ. Βασιλόπουλος: Ιδού το χάλι των… απελευθερωμένων Κυριακών

Ημέρα απεργίας για την «Κυριακή αργία» η 19η Ιουλίου και ο Θάνος Βασιλόπουλος, γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, μίλησε στο «Κόκκινο» και τον Κώστα Σαββόπουλο.

Η απεργία πήγε πολύ καλά, εν αντιθέσει προς την κατάσταση στα λίγα καταστήματα που άνοιξαν, σημείωσε ο κ. Βασιλόπουλος. «Χάλι στα μαγαζιά, αραιή κίνηση, φαίνεται καθαρά τι γίνεται», είπε και πρόσθεσε:
«Κατά 90 % οι επιχειρήσεις είναι μικρομεσαίες και αυτές ακριβώς καλύπτουν το 80-85% της εργασίας στο εμπόριο. Είναι φανερό ότι τα ανοιχτά μαγαζιά τις Κυριακές ‘τελειώνουν’ το εμπόριο (…) Αυτήν την μνημονιακή αλητεία θα την καταργήσουμε στην πράξη, ας το ξέρουν όλοι».

Σύμφωνα με το γενικό γραμματέα της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων είναι εκτεθειμένη η κυβέρνηση καθώς, όπως είπε, όχι μόνον οι εργαζόμενοι, αλλά και ο κόσμος του εμπορίου που στη μεγάλη πλειονότητά του πλήττεται καίρια από τις «απελευθερωμένες Κυριακές», είχαν πιστέψει τις κυβερνητικές εξαγγελίες.

Ο κ. Βασιλόπουλος επέρριψε μεγαλύτερες ευθύνες στον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργο Σταθάκη, για τον οποίο είπε ότι «φάνηκε λίγος».

Πρόσθεσε δε ο κ. Βασιλόπουλος ότι οι αγώνες των εργαζομένων στο εμπόριο θα τελεσφορήσουν. Υπενθύμισε ότι και το 1992 η τότε κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε νομοθετήσει, υπέρ της κυριακάτικης εργασίας, αλλά η ρύθμιση εκείνη δεν άντεξε στο χρόνο.

Ακούστε τι είπε ο κος Βασιλόπουλος Ε Δ Ω