26 Ιουν 2015

Δήμος Αγ. Αναργύρων: Χαμός από αγανακτισμένους πολίτες στο Δημοτικό Συμβούλιο

Κάτοικοι των περιοχών Αττάλου και Αγίου Νικολάου παρευρέθηκαν σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίων Αναργύρων – Καματερού , και διαμαρτυρήθηκαν εντονότατα για τις ειδοποιήσεις που τους εστάλησαν για την τακτοποίηση των οφειλών τους για την καταβολή εισφορών από την πράξη εφαρμογής, οι οποίες εκκρεμούν εδώ και χρόνια.

Η διοίκηση αλλά κυρίως ο Δήμαρχος Νίκος Σαράντης δέχτηκαν τα πυρά των αγανακτισμένων κατοίκων, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους ζητούσαν την αναστολή της πληρωμής επ’ αόριστον, την ίδια στιγμή που ο Δήμαρχος τους εξηγούσε ότι η λύση που προτείνεται από τη διοίκηση για υπαγωγή των οφειλών στο νόμο για τις εκατό δόσεις με βάση τις αντικειμενικές αξίες, οι οποίες μάλιστα αναμένεται να μειωθούν, είναι η ευνοϊκότερη που μπορεί να υιοθετηθεί βάσει των υφιστάμενων νόμων.

Ο Δήμαρχος τόνισε ακόμα ότι η μεγαλύτερη διευκόλυνση των κατοίκων πάνω σ’ αυτό το ζήτημα προϋποθέτει αποφάσεις της κεντρικής κυβέρνησης. «Είναι πλέον στα δικά τους χέρια να λυθεί το πρόβλημα» επισήμανε και δήλωσε ότι για το λόγο αυτό η Δημοτική Αρχή έχει ζητήσει και νέα μείωση των αντικειμενικών στο Καματερό. Ξεκαθάρισε τέλος ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι διαφορετικό απ’ αυτό που ορίζει ο νόμος, προκαλώντας για μια ακόμα φορά τις έντονες διαμαρτυρίες των παρευρισκομένων κατοίκων.

Κομματάς

Από την πλευρά της αντιπολίτευσης, το λόγο πήρε πρώτος ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γιώργος Κομματάς.

Ο κ.Κομματάς , υποστήριξε ότι οι αντικειμενικές αξίες της περιοχής είναι υψηλές και πρότεινε να εξεταστεί πόσα είναι τα έργα που χρειάζεται πραγματικά η περιοχή και με βάση αυτά να υπολογιστούν τα ποσά που θα πληρώσουν οι κάτοικοι. Επισήμανε τέλος την ανάγκη το Δημοτικό Συμβούλιο να σταθεί με σοβαρότητα απέναντι στο πρόβλημα και να το λύσει.

Κατσαντώνης

Αντιλαϊκό χαρακτήρισε το σχετικό νόμο ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Δημήτρης Κατσαντώνης και υποστήριξε ότι η ρύθμιση των εκατό δόσεων είναι το τυράκι στη φάκα. Σημείωσε παράλληλα ότι το Δημοτικό Συμβούλιο είναι ένα πολιτικό όργανο που παίρνει αποφάσεις και πρότεινε την ανάκληση της απόφασης, αλλά και την πραγματοποίηση κινητοποιήσεων, ακόμα και με τον αποκλεισμό του Υπουργείου.

Νίκα

Η λύση θα δοθεί μόνο με κινητοποίηση, ήταν η άποψη και της επικεφαλής της «Ανυπότακτης Πόλης» Γεωργίας Νίκα. Πρότεινε επίσης της αναστολή είσπραξης των ποσών, παρατήρησε ότι τα έργα που πρέπει να γίνουν στην περιοχή είναι πλέον μηδαμινά, ενώ ζήτησε από τη διοίκηση να απαιτήσει νομοθετική ρύθμιση και ελαχιστοποίηση της τιμής στα 20 Ευρώ.

Μετά τα παραπάνω ο Δήμαρχος Νίκος Σαράντης πρότεινε τη συγκέντρωση όλων την άλλη μέρα το πρωί στο Υπουργείο προκειμένου να διεκδικηθεί η νομοθετική ρύθμιση για εξωδικαστικό συμβιβασμό κατά 30%, αλλά και η γενναία μείωση των αντικειμενικών αξιών. Επίσης, πρότεινε την εξαίρεση των κατοίκων που υπάγονται στο νόμο για την ανθρωπιστική κρίση.

http://www.newsta.gr/, 25/6/2015