13 Ιουν 2015

Δήμος Πατρέων: Το κράτος έχει συνέχεια και αντεργατική... συνέπεια

Με πρόσφατη απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, επιβεβαιώνεται για μία ακόμη φορά το ασφυκτικό και αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο μέσα στο οποίο οι εργαζόμενοι του Δήμου Πατρέων, αλλά και οι εργαζόμενοι συνολικά, παλεύουν για τα δικαιώματα τους.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας, πήρε απόφαση, για την μη εξάντληση των ενδίκων μέσων σε υποθέσεις που αφορούν οικονομικές απαιτήσεις εργαζομένων.

Αυτή η απόφαση – στήριξη του αγώνα των εργαζομένων έχει ήδη εφαρμοστεί σε διάφορες περιπτώσεις στο Δήμο Πατρέων. Επί παραδείγματι, σε απόφαση Πρωτοβάθμιου Δικαστηρίου για τους εργαζομένους στην Αγορά Αργύρη δεν υποβάλλαμε ένδικα μέσα, τόσο για το σύνολο των επιδικασμένων ποσών, όσο και για την αναγνώριση της σύμβασή τους ως αορίστου χρόνου, και στην περίπτωση της ΔΕΥΑΠ.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, μέσω της επιτροπής που συστήθηκε για την εξέταση του ζητήματος, ακύρωσε, χαρακτηρίζοντας παράνομη για μια ακόμη φορά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, επικαλούμενη συγκεκριμένους μνημονιακούς νόμους.

Αποδεικνύεται περίτρανα, και μέσω της συγκεκριμένης απόφασης, ότι η σκυτάλη που παρέλαβε η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ από τη προηγούμενη ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, είναι σκυτάλη υλοποίησης των κατευθύνσεων της Ε.Ε. του αντιλαϊκού νόμου του Καλλικράτη και των μνημονιακών εφαρμοστικών νόμων, που υπηρετούν.

Καλούμε τους εργαζομένους να βγάλουν συμπεράσματα, να μη δείξουν καμία αναμονή και ανοχή στην αντιλαϊκή πολιτική. Τώρα, χωρίς καθυστέρηση να οργανωθεί η λαϊκή πάλη στην κατεύθυνση της ρήξης και της ανατροπής.