21 Μαΐ 2015

Υπ. Εργασίας: Επανασύσταση 297 θέσεων στα ασφαλιστικά ταμεία

Tην επανασύσταση 297 θέσεων σε ασφαλιστικούς φορείς που είχαν καταργηθεί υπέγραψαν σήμερα ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πάνος Σκουρλέτης και ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης.

Οι αποφάσεις αφορούν 297 οργανικές και προσωρινές – προσωποπαγείς θέσεις μονίμου και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου προσωπικού, σε τέσσερις φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, που είχαν καταργηθεί τον Σεπτέμβριο του 2013:


-180 θέσεις στο ΙΚΑ – ΕΤΑΜ
-69 θέσεις στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ)
-29 θέσεις στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ)
-19 θέσεις στον Οργανισμό γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ)

Η επανασύσταση των θέσεων αυτών αποτελεί υλοποίηση των σχετικών διατάξεων του άρθρου 18 του ν.4325/2015 του Υπουργείου Εσωτερικών για τον «Εκδημοκρατισμό της Διοίκησης - Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση. Αποκατάσταση αδικιών και άλλες διατάξεις». 

«Η συγκεκριμένη ενέργεια συνιστά έμπρακτη απάντηση της Κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας, στην τεράστια έλλειψη προσωπικού που εντοπίζεται στα ασφαλιστικά Ταμεία και δημιουργεί σημαντικά προβλήματα σε συνταξιούχους, σε ασφαλισμένους, αλλά και στο ίδιο το προσωπικό των Ταμείων» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εργασίας, επισημαίνοντας πως η βελτίωση της εξυπηρέτησης συνταξιούχων και ασφαλισμένων σε όλο το εύρος των συναλλαγών τους με τους ασφαλιστικούς φορείς αποτελεί προτεραιότητα για το υπουργείο. 

«Η επαρκής στελέχωση και μάλιστα με έμπειρο προσωπικό, αυτών των φορέων, είναι ένα ακόμη βήμα προς την επίτευξη αυτού του στόχου» προσθέτει, τονίζοντας πως οι προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχιστούν και θα εμπλουτιστούν.