2 Απρ 2015

ΝΑΙ στην «τριμερή» για τους απολυμένους του «Metropolis» λέει το υπουργείο Εργασίας

Σύμφωνο με τη δρομολόγηση τριμερούς συμφιλιωτικής συνάντησης, όπως ζητούν οι απολυμένοι από τα καταστήματα «Metropolis», δηλώνει το υπουργείο Εργασίας, μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα με εκπροσώπους των απολυμένων, οι οποίοι και εξέθεσαν την κρίσιμη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει εξαιτίας της μη καταβολής δεδουλευμένων και αποζημιώσεων.

Οι εκπρόσωποι των απολυμένων επισήμαναν ότι πολλοί συνεχίζουν να παραμένουν άνεργοι, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν σημαντικές βιοποριστικές δυσκολίες. Αναφέρθηκαν επίσης, στη μερική ή ολική αδυναμία τους να καταβάλλουν οφειλές προς το Δημόσιο, επιρρίπτοντας την ευθύνη στον πρώην εργοδότη τους.

Το υπουργείο Εργασίας, όπως σημειώνει, «αντιμετωπίζει τη συγκεκριμένη περίπτωση, όπως και άλλες παρόμοιες, με την ίδια σαφή πρόθεση εξάντλησης κάθε δυνατότητας και κάθε αρμοδιότητας που έχει, προκειμένου να στηριχθούν οι απολυμένοι και οι οικογένειές τους».

Επιπρόσθετα, συνεχίζει, «το ίδιο το νομοθετικό έργο που προωθεί, στοχεύει στην ισχυροποίηση της διαπραγματευτικής θέσης των εργαζομένων και στον περιορισμό πρακτικών που βλάπτουν τα δικαιώματα εργαζομένων και ανέργων».

Στο πλαίσιο αυτής της λογικής και των δυνατοτήτων του, καταλήγει, «είναι θετικό απέναντι σε κάθε αίτημα συνδρομής, ενεργοποίησης των ελεγκτικών μηχανισμών όπως το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, καθώς και της καλύτερης συνεργασίας εμπλεκόμενων υπουργείων, όπως των Οικονομικών, της Δικαιοσύνης, το Επικρατείας».