27 Μαρ 2015

Δήμος Αθηναίων: Ημερίδα με θέμα τους Κοινωνικούς Λειτουργούς στο Πνευματικό Κέντρο

Ημερίδα για το ρόλο των Κοινωνικών Λειτουργών και τη σημασία της προσφοράς τους, διοργανώνεται την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015, στο Αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης» του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Αθηναίων.

Θα πραγματοποιηθεί από τις 9 π.μ. έως τις 3 μ.μ. με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Υγείας του δήμου Αθηναίων, του τμήματος Κοινωνικής ​Eργασίας του ΤΕΙ Αθήνας και του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος.

Η Ημερίδα με θέμα «Κοινωνικοί Λειτουργοί υπερασπιζόμενοι την αξιοπρέπεια των ευάλωτων ομάδων στις τοπικές κοινωνίες» διοργανώνεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρας για την Κοινωνική Εργασία στην Ελλάδα. 

Βασικός σκοπός της Ημερίδας είναι η ανάδειξη του ρόλου των Κοινωνικών Λειτουργών και των Κοινωνικών Υπηρεσιών για την προστασία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας στις τοπικές κοινωνίες. Στην Ημερίδα θα αναλυθεί η έννοια της ανθρώπινης αξιοπρέπειας ως βασική αρχή για την Κοινωνική Εργασία (ορισμός, αξίες, δεοντολογία κοινωνικής εργασίας, ifsw,διεθνής ημέρα ΚΕ) και θα παρουσιαστεί ο ρόλος των Κοινωνικών Λειτουργών στην προστασία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας στις σημερινές συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης. Παράλληλα θα παρουσιαστούν από Κοινωνικούς Λειτουργούς καλές πρακτικές για την προστασία της αξιοπρέπειας των πλέον ευάλωτων στις τοπικές κοινωνίες.

Η Ημερίδα απευθύνεται σε Αιρετούς της Περιφερειακής & Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Κοινωνικούς Λειτουργούς, Κοινωνικούς Επιστήμονες όλων των ειδικοτήτων και άλλα στελέχη των Υπουργείων, Δήμων, Περιφερειών, Νοσοκομείων , Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας του Δημοσίου και του Ιδιωτικού Τομέα, ΜΚΟ, ΚΑΠΗ, Μονάδων Ψυχικής Υγείας, Φορέων Υποστήριξης ΑμεΑ, Φοιτητές Κοινωνικής Εργασίας και άλλων κοινωνικών επιστημών αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Οι εγγραφές για την παρακολούθηση της Ημερίδας πραγματοποιούνται δωρεάν στο http//skle.gr. και θα χορηγηθεί Βεβαίωση Συμμετοχής.

Πνευματικό Κέντρο- Αμφιθέατρο Αντώνης Τρίτσης: Ακαδημίας 50

Ώρα:09.00-15.00