27 Μαρ 2015

"πρΟΤΑση": Ανοιχτή επιστολή προς το (νεοεκλεγμένο) Σύλλογο Εργαζομένων του Δήμου μας.

Χαλάνδρι 27-3-2015

Ανοιχτή επιστολή προς το (νεοεκλεγμένο) Σύλλογο Εργαζομένων του Δήμου μας.


Αγαπητοί συνάδελφοι,

Με την ευκαιρία της εκλογής σας στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου μας και μετά από τη συγκρότηση του Δ.Σ., σάς παρακαλούμε να δεχτείτε τα συγχαρητήριά μας και τις ευχές μας για μια δημιουργική περίοδο.

Η «πρΟΤΑση» θα βρίσκεται κοντά σας και θα (υπο)στηρίξει το έργο σας, τις δραστηριότητές σας και την αναβάθμιση και προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων μας στον Δήμο, την ηθική και κοινωνική τους ανάπτυξη.

Δεν έχουμε σκοπό, όμως, να θωπεύσουμε και να κολακεύσουμε.  Θα βρισκόμαστε απέναντί σας σε κάθε προσπάθεια ή σκέψη για ιδιοτέλεια, για χρησιμοθηρία ή για αμέλεια και ολιγωρία σε βάρος των συναδέλφων μας. Δε θα διστάσουμε να καταγράψουμε με παρρησία φαινόμενα που χρήζουν αναφοράς, ακόμη και καταγγελίας. Με λίγα λόγια, και παραφράζοντας το πολύ πετυχημένο «σλόγκαν» της παλιάς «Ελευθεροτυπίας», θα στηρίζουμε τον Σύλλογο, θα ελέγχουμε, όμως, συγχρόνως την «εξουσία» του, τους σκοπούς και τις δράσεις του.


Η «πρΟΤΑση» θα συνεχίσει να καταγράφει την επικαιρότητα, τοπικά και πανελλαδικά, όπως ευλαβικά και πολύ προσεκτικά κάνει από το 2006 που δημιουργήθηκε ως συντακτική ομάδα. Μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες και ακόμη πιο μακριά από κομματικά συμφέροντα, εξακολουθούμε να πιστεύουμε στους ενημερωμένους εργαζόμενους. Στους εργαζόμενους με υποχρεώσεις - προς την κοινωνία και τον πολίτη - αλλά και δικαιώματα.

πρΟΤΑση