4 Μαρ 2015

Το Μαξίμου διαψεύδει κατηγορηματικά τα περί προβλημάτων μισθοδοσίας στους δήμους – Βλέπει «πράσινη» προβοκάτσια

Χτύπημα κάτω από τη ζώνη θεωρούν, όπως μαθαίνει η στήλη, στο Μέγαρο Μαξίμου τις δηλώσεις του «πράσινου» δημάρχου Νεάπολης-Συκεών Σίμου Δανιηλίδη ότι η κυβέρνηση αδυνατεί μέχρι στιγμής να συγκεντρώσει τα απαιτούμενα ποσά για τη χρηματοδότηση των δήμων τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στον αέρα η μισθοδοσία των 80.000 δημοτικών υπαλλήλων.

Τονίζουν ότι «σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει τέτοιο θέμα», αποδίδοντας τις δηλώσεις του «πράσινου» δημάρχου σε προσπάθεια να αντιπολιτευθεί την κυβέρνηση με τις γνωστές «πράσινες» προβοκάτσιες.

Στο ίδιο πλαίσιο εντάσουν και δημοσιεύματα που, όπως τονίζουν, “προέρχονται από το ίδιο πράσινο κέντρο”, για υποστήριζαν ότι η κυβέρνηση σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει τα αποθεματικά 40 δήμων, τα οποία διέψευσε κατηγορηματικά με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών. 

Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, υπήρχαν όντως σκέψεις να χρησιμοποιηθούν αποθεματικά απ’ όλους τους ΟΤΑ, ωστόσο κάτι τέτοιο προσέκρουσε εξ αρχής στην συνταγματικά κατοχυρωμένη αυτοτέλεια των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και δεν προχώρησε.

http://www.aftodioikisi.gr/, 4/3/2015