30 Μαρ 2015

Α.Δ.Ε.Δ.Υ.: Κήρυξη στάσης εργασίας στο Νομό Χίου 30.03.2015

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ύστερα από αίτημα του Νομαρχιακού Τμήματος Χίου και κάνοντας χρήση της εξουσιοδότησης του Γ.Σ.,
ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΚΗΡΥΞΕΙ
στάση εργασίας από τις 12:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου, σε όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες, τα Ν.Π.Δ.Δ. και τους Ο.Τ.Α. του Νομού Χίου, τη ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015, προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι για να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας-συμπαράστασης στο δάσκαλο και αιρετό του ΠΥΣΠΕ Χίου, Μάρκο Σκούφαλο, στο Πρωτοδικείο Χίου.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη της στο διωκόμενο συνάδελφο Μάρκο Σκούφαλο ο οποίος δικάζεται ύστερα από μήνυση του ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας Chiospress και της ΚΟΙΝΣΕΠ ΑΚΜΗ για συκοφαντική δυσφήμιση, επειδή εξέφρασε πολιτική άποψη στοιχειοθετημένη ενάντια στις ΚΟΙΝΣΕΠ.
Είναι προφανές ότι, ο Μάρκος Σκούφαλος δεν διώκεται για κοινά ποινικά αδικήματα, για προσωπικούς ή άλλους λόγους, αλλά για την πολιτική του άποψη και στάση ενάντια στις λεγόμενες «Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις» (ΚΟΙΝΣΕΠ).
Εξέφρασε δημόσια τη γνώμη ως όφειλε προς το Χιώτικο λαό να αγωνιστεί για τα δικαιώματά του ενάντια στην δράση και τη λειτουργία των ΚΟΙΝΣΕΠ. Διεκδίκησε το δικαίωμα των εργαζομένων να εργάζονται με σταθερές εργασιακές σχέσεις, που απειλούνται από τις ΚΟΙΝΣΕΠ, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις κοινωνικών δομών που προωθούνται και μέσω των ΚΟΙΝΣΕΠ.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους των Δημόσιων Υπηρεσιών, των Ν.Π.Δ.Δ. και των Ο.Τ.Α. του Νομού Χίου να παρευρεθούν τη Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2015, στα Δικαστήρια της Χίου και να απαιτήσουν την αθώωση του συναδέλφου Μάρκου Σκούφαλου.
Να διατρανώσουν με την παρουσία τους:
Όχι στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής και πολιτικής δράσης.
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.