24 Φεβ 2015

Δήμος Ιωαννιτών: Εντονότατη αντίδραση για την αποψίλωση υπηρεσιών του Δήμου εν αγνοία της Δημοτικής Αρχής

Την έντονη αντίδραση της Δημοτικής Αρχής προκαλεί μια αιφνιδιαστική εξέλιξη που αποψιλώνει υπηρεσίες αιχμής του Δήμου Ιωαννιτών, εν αγνοία της Δημοτικής Αρχής.

Όπως εξήγησε ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, μόλις χθες έλαβε έγγραφο από το Υπουργείο Εσωτερικών που ενημερώνει ότι έγιναν οι αιτήσεις 7 υπαλλήλων του Δήμου που πρόκειται να μετακινηθούν στην Υπηρεσία Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας, χωρίς να έχουν την έγκριση του Δήμου.
 

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Δημάρχου, πέρυσι συστήθηκε στην Αποκεντρωμένη η εν λόγω υπηρεσία και δίνονταν η δυνατότητα να υποβληθούν αιτήσεις μετακίνησης υπαλλήλων, χωρίς την ενημέρωση και τη σύμφωνη γνώμη του Δήμου, όπως και έγινε.

Μόλις χθες και με το έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, ενημερώθηκε ο Δήμος ότι υπήρξαν αιτήσεις μετακίνησης και μάλιστα έχουν εγκριθεί.

Το φλέγον είναι ότι πρόκειται για τεχνικό προσωπικό από την Πολεοδομία και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, που ήδη αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης.

«Δεν είναι δυνατόν να το δεχθούμε, γιατί διαλύουν τις υπηρεσίες μας εν αγνοία μας. Αναρωτιέμαι γιατί σήμερα έφτασε τέτοια επιστολή», είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μπέγκας.

«Είμαι θορυβημένος, «ξεδοντιάζονται» οι υπηρεσίες μας, όταν κάνουμε τεράστια προσπάθεια να στήσουμε την Πολεοδομία η οποία έχει μεγάλες απώλειες από συνταξιοδοτήσεις και μετατάξεις. Μας παίρνουν 5 από τους 8 υπαλλήλους του τμήματος αυθαιρέτων και είναι αδύνατον να λειτουργήσει», είπε από την πλευρά του ο αρμόδιος για την Πολεοδομία Αντιδήμαρχος, Γιώργος Βίνης.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε ότι υπήρξε άμεσα έγγραφη απάντηση στο Υπουργείο Εσωτερικών και στην Αποκεντρωμένη, ότι δεν γίνεται αποδεκτή η μετακίνηση των υπαλλήλων. Επίσης ο Δήμαρχος επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, ενώ στην προσπάθεια που έκανε δεν μπόρεσε να μιλήσει τηλεφωνικά με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών.