25 Φεβ 2015

ΜΥΔΡΟΙ Καραμέρου κατά των 4 Δημάρχων: «Χάνουν την κουτάλα...»

Στην καταγγελία των Δημάρχων Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη, Λυκόβρυσης-Πεύκης Τάσου Μαυρίδη, Παπάγου-Χολαργού Ηλία Αποστολόπουλου και Μεταμόρφωσης Μιλτιάδη Καρπέτα, περί εκβιασμού τους, απάντησε, εκ νέου, σήμερα, ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος, σε συνέντευξη - "φωτιά", που παραχώρησε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ηρακλείου Αττικής «Επικοινωνία 94 fm» και τους δημοσιογράφους Δημήτρη Δημακόπουλο και Χρήστο Μαντζουράνη.

Ο κ. Καραμέρος, στα κυριότερα σημεία της συνέντευξής του, έκανε λόγο για καταγγελία «στα όρια της αγωγής», γκρίνια από «πλούσιους Δήμους», απώλεια «κουτάλας»... και «τακτική κίνηση», «οργανωμένο σχέδιο» του Προέδρου της ΚΕΔΕ, Δημάρχου Αμαρουσίου, Γιώργου Πατούλη, «καθώς και "δεξιών" Δημάρχων των βορείων προαστίων», όπως είπε, χαρακτηριστικά.

«Η καταγγελία είναι στα όρια της αγωγής, να με αποκαλούν εμένα εκβιαστή. Η διαδρομή του καθενός καταδεικνύει αν κάποιος φτάνει σε αυτό το επίπεδο ή όχι. Επειδή είμαι 20 χρόνια στη μάχιμη δημοσιογραφία και στα λίγα χρόνια που είμαι στα κοινά, ποτέ κανένας δεν με κατηγόρησε για κάτι τέτοιο. 

Σας λέω, λοιπόν, πως το μόνο που ειπώθηκε από πλευράς μου είναι, ότι ο τρόπος με τον οποίο ενήργησαν και ο τρόπος με τον οποίο κινήθηκαν, σαφέστατα και υπονομεύει τη σχέση των Δήμων με την Περιφέρεια και να σας πω τρανή απόδειξη ότι ψεύδονται, την Παρασκευή έκαναν αυτή την συνέντευξη Τύπου. Συμμετείχε ναι ή όχι ο κ. Μαυρίδης; Ο Δήμαρχος της Πεύκης. Ξέρετε ποιο θέμα εισηγούμην εγώ την Πέμπτη στο Περιφερειακό Συμβούλιο; Την ανακαίνιση και ανακατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου της Πεύκης, ύψους 335 χιλιάδων ευρώ. Είναι δυνατόν εγώ ο "εκβιαστής" να φέρω στο Περιφερειακό Συμβούλιο και να περνάω με πόρους από την Περιφέρεια 335 χιλιάδες ευρώ για το κλειστό της Πεύκης; 

Ο κ. Μαυρίδης ήρθε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, από ενοχή, γιατί ήξερε για το οργανωμένο σχέδιο των Δημάρχων, των "δεξιών" Δημάρχων του βόρειου τομέα, δεν είχε τα μούτρα να κοιτάξει, ούτε εμένα, ούτε την Περιφερειάρχη. Πήρε τα λεφτά και έφυγε. Εννοώ το έργο… και βγήκε την άλλη μέρα και έκανε τη γλάστρα στον κ. Πατούλη, ότι δήθεν εγώ τους εκβιάζω και τους πιέζω και αφήνουμε το Ψυχικό έξω από το πρόγραμμα με τη φτώχεια» τόνισε, αρχικά, στη συνέντευξή του, αντικρούοντας την καταγγελία των 4 Δημάρχων, για να συνεχίσει ασκώντας έντονη κριτική στον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Δήμαρχο Αμαρουσίου, Γιώργο Πατούλη, λέγοντας:

«Μία ημέρα πριν ή την ίδια ώρα, που η Περιφέρεια Αττικής διαβουλευόταν για το θέμα, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, κ. Γιώργος Πατούλης, στον χρόνο που του απομένει όντας Πρόεδρος σε 5-6 Οργανισμούς έβαζε ανάλογες συσκέψεις, δηλαδή έκανε μια παράλληλη διαβούλευση... 

Η διαβούλευση σε εμάς πήγε καλά, καταγράψαμε τις ανάγκες, έχουμε όλες τις Δομές, συμμετείχαν 6 Δήμοι, δύο Μητροπόλεις - η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, η Ιερά Μητρόπολη Κηφισιάς - και 30 ακόμη Φορείς. 

Προφανώς, είδαν ότι αυτό, η παράλληλη διαβούλευση που είχε ξεκινήσει ο κ. Πατούλης δεν πήγε καλά και ακολούθησε την εξής τακτική: Έστελνε μία ομάδα ανθρώπων του να παίρνει και υπογραφές από τους Δημάρχους και δη κάποιων απ’ τους Δημάρχους που συμμετείχαν στη συνέντευξη της Παρασκευής εν είδει ποδοσφαιριστών! Ότι, δηλαδή, παρακολούθησαν τη διαβούλευση και εξουσιοδοτούν τον Δήμαρχο Αμαρουσίου να καταθέσει την συγκεκριμένη σύμπραξη». 

«Σε μία Χώρα, όπου έχουμε τα δύο τρίτα του πληθυσμού κάτω από το όριο της φτώχειας, αυτοί που ήταν οι πρόθυμοι συνομιλητές του Φούχτελ μέχρι χτες, ξεσπαθώνουν τώρα και λένε: Ξέρετε κάτι, αφήστε εμάς να διαχειριστούμε τα ζητήματα της αντιμετώπισης της φτώχειας ή ως αγωνιστές της αυτοτέλειας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 

Ξέρετε πώς την έλεγαν αυτή την αντίδραση τη δεκαετία του '80: Μας πήραν την κουτάλα. Ε λοιπόν, κουτάλα τέλος. Να πηγαίνουν κάποιοι στις γειτονιές και να το παίζουν "Άγιοι Βασίληδες", με τα χρήματα για τους φτωχούς δεν θα ξαναγίνει» συμπλήρωσε ο Αντιπεριφερειάρχης.

Κλείνοντας τη συνέντευξή του, ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε, πως το «απόστημα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να σπάσει», λέγοντας χαρακτηριστικά: 

«Αυτή η ιστορία με τα προγράμματα και με τα έργα, με τις αναπλάσεις 7 εκατομμυρίων Ευρώ και με τα Κοινοτικά προγράμματα, που στους φτωχούς έφτανε μόνο το 15% ή στους άνεργους θα τελειώσει. Ξέρετε κάτι, εγώ δεν μπήκα στην πολιτική για να γίνω μέρος του παιχνιδιού και του κόλπου. Ξεκάθαρα. Ας με πούνε σκληρό ας με πούνε εκβιαστή. Εμένα με έστειλε σε αυτό το γραφείο στην Αγία Παρασκευή ο κόσμος, όπως και την Περιφερειάρχη την κυρία Δούρου για να καθαρίσει τον "κόπρο του Αυγεία", όσο μπορεί».

http://www.poli-politiki.gr/, 25/2/2015