24 Ιαν 2015

Στο "κόκκινο" η λειτουργία της Παθολογικής στο Αμαλία Φλέμινγκ καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Σε οριακή κατάσταση βρίσκεται η λειτουργία της Παθολογικής Κλινικής του Αμαλία Φλέμινγκ, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου.

Η έλλειψη σε γιατρούς και νοσηλευτές, προειδοποιούν, έχει κάνει πλέον ορατό όσο ποτέ το ενδεχόμενο η Κλινική να βάλει "λουκέτο" ή στην καλύτερη περίπτωση να περιορίσει δραστικά την εφημέρευσή της.

"Η λειτουργία της Κλινικής έως σήμερα έχει κρατηθεί χάρη στο φιλότιμο των εργαζομένων" επισημαίνεται από την ΠΟΕΔΗΝ, κρούωντας ταυτόχρονα τον κώδωνα του κινδύνου για την αναμενόμενη αναχώρηση, μέσα στις επόμενες εβδομάδες, ακόμη μίας επικουρικής γιατρού, καθώς όπως λένε θα έχει σαν αποτέλεσμα "η κλινική πρακτικά να μην μπορεί να εφημερεύσει".

Σύμφωνα με τους ίδιους, την ίδια ώρα που η παθολογική του Α.Φλέμινγκ μέσα στο 2014 νοσήλευσε 2.126 ασθενείς και είχε πληρότητα 100%, το νοσοκομείο "δεχόταν αλλεπάλληλες επιθέσεις" από το ΥΥΚΑ, την Κυβέρνησης και τη Διοίκησή του προκειμένου "να κλείσουν το Α.Φλέμινγκ". Ανάλογα προδιαγεγραμμένη, δε, είναι όπως υποστηρίζουν και η πορεία του Σισμανογλείου "προκειμένου η συγχώνευσή τους να παρουσιασθεί ως επιβεβλημένη και αναπόφευκτη".