22 Ιαν 2015

Μεγάλες ανισότητες στο εκλογικό επίδομα.

3.350 ευρώ θα λάβουν ως εκλογικό επίδομα οι εργαζόμενοι στο Υπουργείο Εσωτερικών για την επιπλέον ενασχόληση τους με την διαδικασία των εκλογών έναντι 105 έως 148 ευρώ που θα λάβουν οι εργαζόμενοι στους δήμους για την ίδια ή και περισσότερη πολλές φορές επιπλέον εργασία.
Την αναφορά αυτή έκανε ο Δήμαρχος Νεάπολης Συκεών κ. Σίμος Δανιηλίδης στο τελευταίο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, εκφράζοντας την κατηγορηματική αντίθεσή του στην τεράστια και αδικαιολόγητη ανισότητα και αδικία που έχει νομοθετηθεί.
Ο κ. Δανιηλίδης ανέφερε και την αποζημίωση που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι στις περιφέρειες και η οποία ανέρχεται στις 2.500 ευρώ. 
Ο Δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών διευκρίνισε ότι δεν είναι αντίθετος στο ύψος του εκλογικού επιδόματος που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι στο Υπ. Ες. και στις περιφέρειες αλλά θεωρεί υπερβολικά μικρό το επίδομα των εργαζομένων στους δήμους οι οποίοι παράγουν ένα επίσης σημαντικό και βαρύ έργο και ζήτησε από την ΚΕΔΕ να παρέμβει έτσι ώστε οι ανισότητες αυτές να αμβληθούν.
Θετικός ήταν στην απάντησή του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Πατούλης και είπε ότι θα ετοιμαστούν οι απαραίτητες επιστολές έτσι ώστε να γίνει παρέμβαση στο Υπ. Εσωτερικών με στόχο να αυξηθεί το επίδομα των εργαζομένων στους δήμους.

Σημειώθηκε βέβαια ότι το θέμα ότι ακόμη οι εργαζόμενοι των δήμων, δεν έχουν λάβει ούτε το πενιχρό αυτό επίδομα που δικαιούνταν από τις προηγούμενες εκλογές, είναι ένα άλλο ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί ξεχωριστά. Ηδη ο πρόεδρος κ. Πατούλης με επιστολή του απαιτεί οι εργαζόμενοι άμεσα να πληρωθούν.

Τέλος σημειώθηκε ότι εκτός του πενιχρού επιδόματος που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι στους δήμους, τίθεται και ένας υπερβολικός περιορισμός στο πλήθος των εργαζομένων που δικαιολογείται να ασχοληθούν με την διαδικασία των εκλογών.

http://www.myota.gr/, 16/1/2015