21 Ιαν 2015

Εργαζόμενοι ΑΧΕΠΑ: Και τα μαγειρεία στους ιδιώτες – Έπεται και η Νοσηλευτική Υπηρεσία

Μετά την καθαριότητα, τη φύλαξη, τη σίτιση, τα πλυντήρια, τώρα η διοίκηση του ΑΧΕΠΑ παραχωρεί και τα μαγειρεία στους ιδιώτες. Αναλυτικότερα:

Η έγκριση των τεχνικών προδιαγραφών για την οριστική παραχώρηση των μαγειρείων του ΑΧΕΠΑ σε ιδιώτες αποφασίστηκε στο τελευταίο διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου, και αυτό παρά το ότι «η εμπειρία δείχνει ότι οι ιδιωτικοποιημένες υπηρεσίες στα νοσοκομεία κοστίζουν πολύ περισσότερο αυτών που προσφερόταν με μόνιμο (και με στοιχειώδη δικαιώματα) προσωπικό», όπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων στο ΑΧΕΠΑ.

Πρόφαση ήταν η συνταξιοδότηση - αποχώρηση εργαζομένων από τα μαγειρεία τα τελευταία χρόνια. «Ωστόσο, δεν έχουμε κάποιο στοιχείο ότι η διοίκηση πραγματικά προσπάθησε για την αναπλήρωση αυτών των θέσεων», αναφέρει το Σωματείο και προσθέτει: «Οι οργανικές θέσεις των εναπομεινάντων εργαζόμενων στα μαγειρεία θα καταργηθούν. Για την οικονομική σκοπιμότητα της ιδιωτικοποίησης της υπηρεσίας δεν προσφέρθηκε επαρκής τεκμηρίωση».

Όσο για τα σχέδια της διοίκησης του ΑΧΕΠΑ για την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών; «Η διοίκηση έχει φανερώσει τα σχέδιά της: η Τεχνική Υπηρεσία, Διοικητικές Υπηρεσίες, τα Εργαστήρια και στο τέλος ακόμη και η Νοσηλευτική Υπηρεσία…», υπογραμμίζει το Σωματείο και αναρωτιέται: «Προς τι η βιασύνη για παραχώρηση των δημόσιων υπηρεσιών του νοσοκομείου μας στους ιδιώτες τώρα;»

http://www.ergasianet.gr/, 21/1/2015