16 Δεκ 2014

Δήμος Λαρισαίων: Δέσμευση επιχορηγήσεων λόγω οφειλών

Σε δέσμευση ποσών που είχαν εγκριθεί για το Δήμο Λαρισαίων από επιχορηγήσεις του υπουργείου Εσωτερικών για την καταβολή της εκλογικής αποζημίωσης, προχώρησε η Α” ΔΟΥ Λάρισας.

Η εφορία δέσμευσε το ποσό των 52.093,006 το οποίο είχε κατατεθεί από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στην καθώς επιβλήθηκε σε βάρος του Δήμου... με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών, δημοσιονομική διόρθωση συνολικού ποσού 497.900,006. Αποτέλεσμα της σχετικής απόφασης ήταν όλα τα χρηματικά ποσά που κατατίθενται από τα υπουργεία στην Α” ΔΟΥ Λάρισας για απόδοση στον Δήμο Λαρισαίων, να δεσμεύονται και να μην αποδίδονται.

Η πρώτη δέσμευση που έγινε αντιστοιχεί σε περίπου 200 ευρώ τού εκλογικού επιδόματος που δικαιούνται 287 υπάλληλοι του Δήμου Λαρισαίων. Ο Δήμος Λαρισαίων προσέφυγε δικαστικά, στις 20 Μαΐου του 2010, ζητώντας την αναστολή εκτέλεσης της απόφασης του υφυπουργού. Δηλαδή, να μην γίνει παρακράτηση των χρημάτων, έως ότου τελεσιδικίσει δικαστικά η υπόθεση.

Το Τμήμα Ι του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που συνεδρίασε στις 5 Μαρτίου του 2013, για να δικάσει την έφεση του Δήμου Λαρισαίων δέχθηκε να αναβάλλει την έκδοση οριστικής απόφασης.

Η υπόθεση εκδικάσθηκε εκ νέου στις 4 Νοεμβρίου ενώ η οριστική απόφαση δεν έχει γίνει γνωστή ακόμη. Όπως επεσήμανε στο ΑΠΕ ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Λαρισαίων Παν. Νταής, το «οξύμωρο» της υπόθεσης είναι, ότι παρότι ο Δήμος Λαρισαίων έχει τη δυνατότητα και τη θέληση να καταβάλει από ιδίους πόρους το ποσό προς τους εργαζομένους δεν μπορεί να το πράξει, γιατί δεν κάνει δεκτή τη συγκεκριμένη πρόταση η επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

http://www.localit.gr/, 16/12/2014