16 Δεκ 2014

Δήμος Παλλήνης: Λειτουργία νέου Κ.Α.Π.Η στο κέντρο της πόλης

Ένα νέο Κ.Α.Π.Η, που ξεκίνησε τη λειτουργία του στο κέντρο της Παλλήνης, προκειμένου να εξυπηρετούνται όλοι οι ηλικιωμένοι, καθώς πλέον έχουν πρόσβαση σε αυτό ακόμη και με τα πόδια, προστίθεται στα ήδη λειτουργούντα στο Δήμο, ανεβάζοντας τον αριθμό τους σε τέσσερα.

Όπως σημειώνεται ο Δήμος Παλλήνης υποστηρίζει τη λειτουργία των Κέντρων Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Ηλικιωμένων, που μπορούν και συμβάλλουν αποτελεσματικά μέσα από τις διάφορες εναλλακτικές μορφές δράσης στην προώθηση της ιδέας των Δραστήριων και Ευαισθητοποιημένων Ηλικιωμένων, με στόχο την πρόληψη προβλημάτων των ηλικιωμένων ώστε να παραμείνουν αυτόνομα, ισότιμα και ενεργά μέλη του κοινωνικού συνόλου.

Παράλληλα και για πρώτη φορά Πανελλαδικά, ο Δήμος της περιοχής, υιοθέτησε ευρωπαϊκό πρόγραμμα φροντίδας της Τρίτης ηλικίας, το οποίο είναι σε εξέλιξη.

Το πρόγραμμα, αποσκοπεί στην παροχή υπηρεσιών προς τους ηλικιωμένους κατοίκους, με ηλικία άνω των 70 ετών και εστιάζεται στην πρόληψη των πτώσεων εντός και εκτός του οικιακού τους περιβάλλοντος, στη συμμόρφωση τους στην φαρμακευτική τους αγωγή και στην πρόληψη της φυσιολογικής φθοράς του σώματος και του πνεύματος που προκαλείται από την διαδικασία της γήρανσης. Οι συμμετέχοντες στο Δήμο Παλλήνης ανέρχονται στους 250.

http://www.localit.gr/, 15/12/2014