17 Δεκ 2014

Για τη δίωξη της Διευθύντριας Διοικητικού Προσωπικού του Δήμου Χαλανδρίου

Οι διώξεις στο Δήμο Χαλανδρίου συνεχίζονται. Μετά το δήμαρχο Σίμο Ρούσσο, σειρά έχει η Διευθύντρια Διοικητικού Προσωπικού κ. Στέλλα Μπακόλα, η οποία μετά την κλήση της από την Εισαγγελία Αθηνών στις 22/10, καλείται εκ νέου την Παρασκευή 19/12 για να εξεταστεί. 
Η κυρία Μπακόλα διώκεται επί της ουσίας για την τήρηση του εντέλλεσθε, δηλαδή για την εφαρμογή μιας ομόφωνης απόφασης, του εκλεγμένου Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου, άσχετα αν η απόφαση αυτή στη συνέχεια ακυρώθηκε με μία αυταρχική κίνηση της διορισμένης από την κυβέρνηση Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Επίσης διώκεται γιατί σεβάστηκε τις αποφάσεις των συνδικαλιστικών οργάνων των δημοσιών υπαλλήλων και άσκησε τα νόμιμα δικαιώματα της στην απεργία και την αποχή σε ένδειξη διαμαρτυρίας στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης για να επιτύχει τις απολύσεις που έχει συμφωνήσει με την Τρόικα. Ο αγώνας των υπαλλήλων των δήμων και οι αποφάσεις των ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΑΔΕΔΥ ενάντια στα μνημονιακά μέτρα σε συνδυασμό με τις πρωτοβουλίες αριστερών δημάρχων και τις κινηματικές αποφάσεις αρκετών Δήμων φαίνεται να κάμπτουν την κυβέρνηση.

Οι προθεσμίες για τις 6500 απολύσεις μέχρι το τέλος του 2014 που ονειρευόταν ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχουν λήξει και η κυβέρνηση βρίσκεται σε πανικό. Είναι σαφές λοιπόν ότι οι διώξεις αυτές έχουν ξεκάθαρα πολιτικό χαρακτήρα με δεδομένο ότι ο Δήμος Χαλανδρίου ήταν από τους πρώτος που αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία και τους φακέλους των εργαζομένων προς επανέλεγχο των συμβάσεών τους.

Εκφράζουμε την στήριξή μας στη κυρία Στέλλα Μπακόλα και δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων του Δήμου, γιατί η δικαίωση τους διασφαλίζει ευρύτερα όλους τους εργαζόμενους από την βάρβαρη μνημονιακή επίθεση, σώζει κάποιες υπηρεσίες προς τους δημότες και αποτρέπει τις καταστροφικές ιδιωτικοποιήσεις. Ενημερώνουμε τους πολίτες του Χαλανδρίου για αυτή την εξέλιξη και τους καλούμε σε συμπαράσταση και διαμαρτυρία ενάντια στην εισαγγελική και κυβερνητική επιλογή. Δηλώνουμε ότι θα κινητοποιηθούμε για να αποτραπεί η τρομοκρατία και θα συνεχίσουμε μέχρι να ακυρωθούν οι απολύσεις.

Στεκόμαστε αποφασιστικά απέναντι σε μια πολιτική που διαλύει την κοινωνία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση καταστρέφοντας ταυτόχρονα οικογένειες, ζωές και το μέλλον όλων μας, για να της βγει η απάνθρωπη αριθμητική. 

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

http://www.stasi.gr/ ,17/12/2014