25 Νοε 2014

Ευχαριστήρια Επιστολή ERTOPEN στο Μαζί Να Τα Φάμε

"Όλοι εμείς λοιπόν οι  εθελοντικώς εργαζόμενοι στο αυτοδιαχειριζόμενο πρόγραμμα  ERTOPEN.COM εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας για την ενίσχυση των συναδέλφων μας με τρόφιμα από τη δράση αλληλεγγύης ΜΑΖΙ ΝΑ ΤΑ ΦΑΜΕ!
Η προσφορά αυτή είναι πολύτιμη (ευχή μας να είναι μεγαλύτερη ) στις δύσκολες μέρες που περνάμε, με την ανέχεια και το αίσθημα αδικίας για όσα η μνημονιακή κυβέρνηση μας επεφύλαξε."
ΠΡΟΣ : Τους Εθελοντές της Δράσης Αλληλεγγύης ΜΑΖΙ ΝΑ ΤΑ ΦΑΜΕ
11 Ιούνη  2013  –  19 Νοέμβρη  2014
17  ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ…

17 μήνες  μετά το φασιστικό μαύρο στην ΕΡΤ και 1 χρόνο μετά την εισβολή των ΜΑΤ και την καταληψή τους, στο ραδιομέγαρο, οι «απολυμένοι εργαζόμενοι» συνεχίζουμε τον αγώνα για τη λειτουργία του μοναδικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα της χώρας με πραγματικά δημόσιο χαρακτήρα. Απέναντι στα ισχυρά πολιτικό-οικονομικά συμφέροντα, που επιδιώκουν να ρημάξουν και να ξεπουλήσουν το δημόσιο πλούτο και τις υποδομές της χώρας χωρίς να υπάρχουν αντιστάσεις και κριτική, οι «απολυμένοι εργαζόμενοι» της ΕΡΤ - μέσα σε αντίξοες συνθήκες- παράγουν ενημερωτικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα, έχοντας ως βασικές αρχές την άσκηση ελέγχου στην εξουσία και την ποιοτική πλουραλιστική έκφραση, αντίστοιχα.
Η φωνή της ανοιχτής και ελεύθερης ΕΡΤ (ertopen.com ) είναι η φωνή της κοινωνίας, είναι η φωνή των εργαζομένων και των συνδικάτων, η φωνή του κάθε αγωνιστή απέναντι στις πολιτικές μιας φαύλης και δοτής κυβέρνησης.
ERTOPENεικοναμεκοσμο
Παράλληλα, ενώνουν τη φωνή και τη γροθιά τους με όσα συνδικάτα εργαζομένων ή συλλογικότητες και φορείς αντιτάσσονται στις πολιτικές τρομοκρατίας και εξαθλίωσης που επιχειρεί να επιβάλλει η τροϊκανή μαφία. Η ελεύθερη φωνή της ΕΡΤ είναι η φωνή της κοινωνίας, είναι η φωνή των εργαζομένων και των συνδικάτων, η φωνή του κάθε αγωνιστή. Μάλιστα, δυναμώνοντας τον αγώνα απέναντι στον πολιτικό και οικονομικό αυταρχισμό, της κυβέρνησης της μειοψηφίας ενισχύσαμε τον τεχνολογικό εξοπλισμό μας για τηλεοπτική και ραδιοφωνική κάλυψη με αποτέλεσμα να υπάρχει κάλυψη τηλεόρασης ΕΡΤ3 κατά 50%  πανελλαδικώς και ραδιοφώνου σε όλον τον κόσμο με FM- ΜΕΣΑΙΑ – ΒΡΑΧΕΑ μεεκπομπές και θέματα που δεν βρίσκουν πρόσφορο έδαφος στα συστημικά   μέσα ενημέρωσης.
Με «όπλα» λοιπόν το ertopen.com, την ET3 τους Περιφερειακούς Σταθμούς ΕΡΑ, καθώς και τη δυναμική συμμετοχή σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις και εκδηλώσεις, οι «απολυμένοι εργαζόμενοι» της ΕΡΤ συνεχίζουν να «πυροβολούν» όσους βυσσοδομούν εναντίον της εργαζόμενης, αγωνιζόμενης και προοδευτικής κοινωνίας, κατά των θεσμών και του συντάγματος. Η λάσπη που εξαπολύουν συγκυβέρνηση και επιχειρηματικά συμφέροντα στο χώρο του τύπου και όχι μόνο, οι νομικές τρικλοποδιές, η ερμηνεία του συντάγματος κατά το δοκούν και υπό κυβερνητική καθοδήγηση, η πολύμηνη ψυχολογική και σωματική κούραση, καθώς και η οικονομική ανέχεια δεν πτοούν τη μεγάλη πλειοψηφία όσων - ιδιαίτερα, μετά την κατάληψη από τα ΜΑΤ του ραδιομεγάρου - αποφάσισαν να μην εγκαταλείψουν τα μετόχια του αγώνα.
Η προσπάθεια αυτή, όμως, προϋποθέτει τη δαπάνη σημαντικών οικονομικών πόρων για τη λειτουργία του συνόλου των υποδομών στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την υπόλοιπη Ελλάδα. 
Να σημειωθεί ότι, ο πυλώνας και κύριος χρηματοδότης είναι η ομοσπονδία μας η ΠΟΣΠΕΡΤ, που είναι το μοναδικό συνδικάτο το οποίο  εδώ και δυο χρόνια δεν εισπράττει συνδρομές και δεν έχει κανένα σταθερό έσοδο, αφού όλα τα μέλη των σωματίων μελών της ή έχουν «απολυθεί» και επιβίωναν τους πρώτους 12 μήνες με το επίδομα ανεργίας (τώρα δεν υπάρχει κι αυτό!) ή είναι από τον ιδιωτικό τομέα και δεν έχουν πόρους για συνδρομές .
Για να αντέξει, λοιπόν, αυτός ο ανένδοτος αγώνας είναι απαραίτητη υλική ή οικονομική υποστήριξη -όχι μόνο των μεμονωμένων αλληλέγγυων- αλλά, κυρίως, των φυσικών συμμάχων μας που είστε και εσείς  και το έχετε εμπράκτως αποδείξει.
Όλοι μαζί παλεύουμε για την ανατροπή των θανατηφόρων πολιτικών (εμείς θρηνούμε, ήδη, 16! νεκρούς και πολλούς με ..πληγές που δεν επουλώνονται! ).
Όλοι εμείς λοιπόν οι  εθελοντικώς εργαζόμενοι στο αυτοδιαχειριζόμενο πρόγραμμα  ERTOPEN.COM εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας για την ενίσχυση των συναδέλφων μας με τρόφιμα από τη δράση αλληλεγγύης ΜΑΖΙ ΝΑ ΤΑ ΦΑΜΕ!
Η προσφορά αυτή είναι πολύτιμη (ευχή μας να είναι μεγαλύτερη ) στις δύσκολες μέρες που περνάμε, με την ανέχεια και το αίσθημα αδικίας για όσα η μνημονιακή κυβέρνηση μας επεφύλαξε.
Παλεύουμε για  να έρθουν εκείνες οι μέρες που  το ΜΑΥΡΟ θα φύγει από τη ζωή μας και αυτές οι δράσεις θα πάψουν να είναι αναγκαίες για τους συνανθρώπους μας. 
Ελπίζουμε  να έχετε δύναμη να συνεχίσετε και να εντείνετε  το έργο σας στην κατεύθυνση της αλληλεγγύης και της  ανατροπής των απάνθρωπων πολιτικών.

                         «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ »
                               Πρέπει και Μπορούμε να Νικήσουμε
                                   και ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ
Με αγωνιστικούς  χαιρετισμούς,
Για την οικονομική ενίσχυση του εγχειρήματος της ERT OPEN: 
Απεργιακό Ταμείο ΠΟΣΠΕΡΤ ΕΘΝΙΚΗ: GR3901101800000018048007100
http://www.stasi.gr/, 25/11/2014