17 Νοε 2014

Ηλεκτρονική πλατφόρμα πληροφόρησης των δημάρχων

Μια ηλεκτρονική πλατφόρμα πληροφόρησης και διευκόλυνσης των αιρετών της Αυτοδιοίκησης φαίνεται να βρίσκεται στα σκαριά από πλευράς ΚΕΔΕ, για να λύσει το τεράστιο πρόβλημα διάχυσης της πληροφορίας που υπάρχει σήμερα.
Την αποκάλυψη έκανε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αμαρουσίου κ. Μιχάλης Χρηστάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε ζωντανά στην τηλεόραση του myota.gr.
Ο κ. Χρηστάκης είναι και ο εμπνευστής της όλη διαδικασίας αφού από το 2008 έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια με την ίδρυση ενός επιστημονικού φορέα – σωματείου των Γενικών Γραμματέων όλων των ΟΤΑ με την επωνυμία ¨Κλεισθένης¨. Ο Κλεισθένης έχει ήδη ένα πλούσιο έργο 1800 περίπου ψηφιοποιημένων εγγράφων και συλλογής καλών πρακτικών των δήμων, μέσα από το οποίο οι δήμαρχοι και οι Γενικοί Γραμματείς πληροφορούνται για τις καλές πρακτικές άλλων δήμων, τους τρόπους υλοποίησης και τις εγκυκλίους και τα διατάγματα που βγαίνουν στον αέρα.
Από το 2008 έχουν γίνει πολλές απόπειρες αυτός ο μηχανισμός να πάρει θεσμικό χαρακτήρα με συνελεύσεις, συνέδρια, ημερίδες κλπ.
Τώρα λοιπόν με την ανάληψη των καθηκόντων του προέδρου της ΚΕΔΕ κ. Γ. Πατούλη, ο «Κλεισθένης» φαίνεται να παίρνει σάρκα και οστά αφού όπως αποκάλυψε ο κ. Χρηστάκης, η ΚΕΔΕ θα υιοθετήσει την ιδέα και θα φτιάξει μια ηλεκτρονική πλατφόρμα για την διάχυση της χρήσιμης πληροφορίας σε όλους τους δήμους. 
Ο κ. Πατούλης άλλωστε είχε αφήσει να εννοηθεί ότι κάτι ετοιμάζεται, όταν στο Δ.Σ. είχε αναφερθεί η ανάγκη να υπάρξει ζωντανή μετάδοση του Δ.Σ. για να πληροφορούνται τα όσα αναφέρονται και αυτοί που δεν μπορούν να παραβρεθούν.

Δείτε το πρώτο μέρος της συνέντευξης και τί ακριβώς είπε ο κ. Χρηστάκης στην κάμερα του myota.gr


http://www.myota.gr/, 17/11/2014