27 Νοε 2014

Απολύονται όσοι συμβασιούχοι αλλάξανε δομές

Στους 5.500 που θα απολυθούν από την αυτοδιοίκηση συμπεριλαμβάνονται και όσοι συμβασιούχοι μονιμοποιήθηκαν με το διάταγμα Παυλόπουλου, αλλά εντωμεταξύ αλλάξανε δομές και εντάχθηκαν σε άλλο φορέα.
Αυτό προέκυψε όπως αποκάλυψε ο Δήμαρχος Αιγάλεω κ. Μπίρμπας που ήταν παρόν, στην συνάντηση που είχε η αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κ. Μητσοτάκη.
Ο κ. Μητσοτάκης διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους της ΚΕΔΕ και τον πρόεδρο κ. Πατούλη ότι δεν θα υπάρξει καμία περαιτέρω απόλυση, διότι δεν υπάρχει καμία τέτοια μνημονιακή δέσμευση.
Ομως η απόλυση των 5.500 υπαλλήλων ισχύει και θα προκύψει από τον έλεγχο των πλαστών δικαιολογητικών ή των ψευδών στοιχείων. 
Ετσι άμεσα ξεκινάει ο δεύτερος κύκλος των ελέγχων σε 35 έως 40 δήμους που έχουν κάνει και το 85% του συνόλου των μετατροπών από αορίστου σε ορισμένου χρόνου. Οπως διαβεβαιώθηκε και εγγράφως από το Υπουργείο σε απειλή απόλυσης βρίσκονται μόνο όσοι υπαιτιότητά τους παρουσιάστηκαν πλαστά ή μη ειλικρινή στοιχεία. Επίσης απειλούνται με απόλυση όσοι μετέτρεψαν την σύμβαση τους από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, αλλά στην συνέχεια αλλάξανε φορέα εργασίας. 
Οπως επεσήμανε και ο κ. Ιωακειμίδης δήμαρχος Αγ. Ι. Ρέντη – Νίκαιας εδώ οι δήμοι διατρέχουν ένα σοβαρότατο κίνδυνο καθώς πολλοί από τους εργαζόμενους που θα απολυθούν στην συνέχεια θα προσφύγουν στην δικαιοσύνη και αν δικαιωθούν θα επιστρέψουν μετά από πέντε χρόνια στους δήμους ζητώντας εντόκως, όλους τους μισθούς που θα έχουν απολέσει. 
Επέισης σημειώθηκε ότι ο κ. Μητσοτάκης διαβεβαίωσε ότι σε κάθε απόλυση, όπου υπάρχει πρόβλημα στην υπηρεσία, αμέσως θα κινούνται διαδικασίες και μέσω της λίστας του ΑΣΕΠ και ο υπάλληλος που έφυγε θα αντικαθίσταται. 
Τέλος στην συζήτηση αναφέρθηκε ότι προσλήψεις σε μόνιμο τακτικό προσωπικό μπορεί να γίνει μόνο στους Παιδικούς Σταθμούς και υπό προϋποθέσεις. Οι υπόλοιπες προσλήψεις ακόμη και των ανταποδοτικών μπορούν να γίνουν μόνο με συβάσεις ορισμένου χρόνου.

http://www.myota.gr/, 26/11/2014