15 Νοε 2014

Ανοίγει ο.. ασκός του Αιόλου στο Δημόσιο με τους 27 της Δραπετσώνας;

Σιγή ιχθύος από τους συνδικαλιστές 

Κάθε άλλο παρά ως «βόμβα» αντιμετωπίζεται από νομικούς κύκλους με εμπειρία στο εργατικό δίκαιο, καθώς και από κορυφαία συνδικαλιστικά στελέχη του Δημοσίου, το θέμα που «έσκασε» χθές Παρασκευή 14 Νοεμβρίου και αφορά τη απόφαση του ΑΣΕΠ για τους 27 υπαλλήλους του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας.

Η απόφαση 590’ του Γ’ τμήματος του ΑΣΕΠ κρίνει παράνομες τις μονιμοποιήσεις –με μετατροπή των συμβάσεών τους- τους 27 εργαζόμενους στο Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας. 
Μάλιστα, η απόφαση στηρίχθηκε εν πολλοίς στο πόρισμα του Επιθεωρητή Ανεξάρτητης αρχής, ο οποίος διεξήγαγε έρευνα για τη συγκεκριμένη υπόθεση , μετά από καταγγελίες, ήδη από το 2009, 5 χρόνια μετά τη μονιμοποίηση τους. Επίσης το πόρισμα παραδόθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Εθνους, άσκησε ποινικές διώξεις στους υπευθύνους της υπόθεσης, ενώ ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναμένεται να κοινοποιήσει την απόφαση του ΑΣΕΠ στο Ελεγκτικό Συνέδριο, προκειμένου να ζητήσει τη διακοπή της καταβολής των μισθών στους συγκεκριμένους υπαλλήλους . 
Μέχρι εδώ όλα σωστά και το ρεπορτάζ του Εθνους φαίνεται να είναι επί του προκειμένου σωστά στοιχειοθετημένο, αν και επισήμως από τον ΑΣΕΠ μέχρι την ώρα που γράφεται το άρθρο και παρά τον θόρυβο που ήδη έχει ξεσπάσει ουδεμία ανακοίνωση δεν υπάρχει. Αλλά από τη συγκεκριμένη απόφαση που αφορά μία συγκεκριμένη περίπτωση, για την οποία περίπτωση η έρευνα είχε ξεκινήσει το 2009, μέχρι τη σύνδεση αυτής με το άρθρο 42 του Νόμου 4250/2014 περί επανελέγχου της μετατροπής των Συμβάσεων στο Δημόσιο υπάρχει χαώδης απόσταση και κάθε απόπειρα να χαρακτηριστεί η απόφαση για τους εργαζόμενους στο Δήμο Δραπετσώνας- Κερατσινίου ως «πιλότος» είναι τουλάχιστον ατυχής! Εκτός όμως των παραπάνω αξίζει να σημειωθεί πως –σύμφωνα με τις πηγές του dikaiologitika.gr- την τύχη της συγκεκριμένης υπόθεσης την γνώριζαν εν πολλοίς τόσο ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας, όσο και οι συνδικαλιστές της Π.Ο.Ε-Ο.Τ.Α. Και αυτό γιατί έχει αποτελέσει πολλές φορές θέμα συζήτησης και κυρίως έχει χρησιμοποιηθεί ως «όπλο» από τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου να υπερασπιστεί τις θέσεις του περί της ανάγκης του επανελέγχου της μετατροπής των Συμβάσεων στο Δημόσιο. 
 Τέλος, να αναφέρουμε πως από την πλευρά τόσο της ΑΔΕΔΥ αλλά και της ΠΟΕ-ΟΤΑ ουδεμία ανακοίνωση δεν υπάρχει επί του θέματος. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να περιμένουμε τις εξελίξεις στην συγκεκριμένη υπόθεση, η οποία είναι απ’ αυτές που πρέπει να αντιμετωπίζονται με σοβαρότητα και υπευθυνότητα και δεν προσφέρονται για πηχυαίους τίτλους..

http://www.dikaiologitika.gr/, 15/11/2014