30 Οκτ 2014

Αποκλεισμός των Διοδίων Ελευσίνας από τους απλήρωτους εργαζομένους στα ναυπηγεία

Σε συμβολικό αποκλεισμό των διοδίων Ελευσίνας προχωρούν στις 10 το πρωί οι απλήρωτοι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Ελευσίνας. Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, διεκδικώντας δεδουλευμένα 9 μηνών, την ώρα που έχουν γίνει «μπαλάκι» μεταξύ κυβέρνησης και διοίκησης ναυπηγείων, οι οποίες τους εμπαίζουν.

«Ο αγώνας των εργαζομένων στα ναυπηγεία Ελευσίνας φέρνει ξανά στην επιφάνεια την κατάσταση που επικρατεί στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, καθώς και όλων των εργαζομένων της ναυπηγικής βιομηχανίας, που βλέπουν τις ζωές τους να θυσιάζονται και ένας δυναμικός κλάδος – μοχλός για την γενικότερη παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, να μαραζώνει και να καταστρέφεται, ενταγμένος στις κατευθύνσεις της Ε.Ε. με μοναδικό κριτήριο τις επιλογές των μεγάλων συμφερόντων και όχι των εργαζομένων, του λαού και της χώρας», υπογραμμίζει το ΜΕΤΑ, σε ανακοίνωσή του, και προσθέτει:
«Η κυβέρνηση και οι πολιτικές της, κλείνουν τα ναυπηγεία, διαλύουν έναν από τους βασικούς μοχλούς της βιομηχανίας της χώρας μας και καταδικάζουν στην ανεργία, στη φτώχεια και την εξαθλίωση χιλιάδες εργαζόμενους και τις οικογένειές τους. Είναι ανάγκη να βρεθούμε όλοι στο πλάι όλων όσων αγωνίζονται, να συμπορευτούμε σε κοινούς αγώνες ενάντια στην απλήρωτη εργασία, την ανεργία και τη φτώχεια, και με τους αγώνες μας να οδηγήσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται, στην ανατροπή αυτής της πολιτικής και της αντεργατικής και αντιλαϊκής κυβέρνησης που την εφαρμόζει».
http://www.ergasianet.gr/, 30/10/2014