21 Οκτ 2014

Ο Ντινόπουλος αφήνει έκθετο τον Μητσοτάκη για την αξιολόγηση...

...«Εναπόκειται στους ίδιους τους δήμους να την εφαρμόσουν»

Στους δήμους, οι περισσότεροι εκ των οποίων και με απόφαση της ΚΕΔΕ έχουν αποφασίσει να «μπλοκάρουν» την αξιολόγηση, ρίχνει το μπαλάκι ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος. Μάλιστα, αφήνοντας έκθετο τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος έχει κινήσει ακόμη και δικαστικές διαδικασίες υποστήριξε (στο star) ότι «εναπόκειται στους δημάρχους και τα δημοτικά συμβούλια η εφαρμογή της διαδικασίας της αξιολόγησης», προσθέτοντας με έμφαση: «Μιλάμε για αιρετούς και όχι για διορισμένους διοικητές οργανισμών. Δεν μπορεί, λοιπόν, να κάνει κάτι ο υπουργός».

Πάντως, ο κ. Ντινόπουλος για να μετριάσει τις εντυπώσεις τόνισε ότι «πρέπει να προχωρήσει η αξιολόγηση. Εμείς στο ΥΠΕΣ έχουμε κάνει τις απαραίτητες ενέργειες. Ελπίζω ότι οι δήμοι θα προχωρήσουν», πρόσθεσε. Και κατέληξε σχετικά με αυτό το θέμα:

«Λυπάμαι που πολλά δημοτικά συμβούλια έχουν λάβει αποφάσεις να μην προχωρήσει η αξιολόγηση».

Αναφορικά με το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο ο κ. Ντινόπουλος υποστήριξε ότι ο Κ. Μητσοτάκης έδωσε τις απαραίτητες εξηγήσεις σχετικά με το δημοσίευμα του «βήματος», προσθέτοντας ότι «οι αποφάσεις της κυβέρνησης μας δεσμεύουν όλους».

http://www.aftodioikisi.gr/21/10/2014