30 Οκτ 2014

Διευκρινίσεις για τα χρέη ζητά το οικονομικό Παρατηρητήριο από το Δήμο Μαραθώνα

Διευκρινίσεις ζητά το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ από τη Δημοτική Αρχή Μαραθώνα σχετικά με την εκτέλεση του προϋπολογισμού του δήμου για το οικονομικό έτος 2014, καθώς τα χρέη που επικαλείται ότι υπάρχουν, δεν επιβεβαιώνονται από τα οικονομικά στοιχεία που είναι καταχωρημένα στη βάση δεδομένων του υπουργείου Εσωτερικών.

Ειδικότερα σύμφωνα με έγγραφο, που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ στις 22 Οκτωβρίου, ζητά από το δήμο Μαραθώνα εντός πέντε ημερών από τη λήψη του εγγράφου, να δοθούν διευκρινίσεις.

Όπως τονίζει στο έγγραφό του, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, οι δήμοι – άρα και ο δήμος Μαραθώνα – έχουν την υποχρέωση να ενημερώνουν με δική τους ευθύνη τη βάση δεδομένων του υπουργείου Εσωτερικών, σε μηνιαία βάση για την εκτέλεση των προϋπολογισμών τους.

Ο δήμαρχος Μαραθώνα, σημειώνει, με δηλώσεις του στις 15 Οκτωβρίου, ανέφερε, μεταξύ άλλων ότι ο δήμος χρωστά 12.700.000 ευρώ σε προμήθειες, δάνεια και λογαριασμούς ΔΕΚΟ που θα πρέπει να πληρωθούν μέχρι τέλος του χρόνου.

«Επειδή οι ως άνω υποχρεώσεις του Δήμου δεν επιβεβαιώνονται από τα οικονομικά στοιχεία τα οποία υποβάλλονται με ευθύνη σας στη βάση Δεδομένων του ΥΠΕΣ και με βάση τα οποία , όπως ήδη εκτέθηκε, διενεργείται ο έλεγχος της εκτέλεσης του προϋπολογισμού του 2014 από το Παρατηρητήριο, καλείσθε, όπως εντός πέντε (5) ημερών από τη λήψη του παρόντος, παρέχετε διευκρινίσεις σχετικά με τα ανωτέρω εκτεθέντα».

http://www.localit.gr/, 30/10/2014